Barca çok üzülecek

Victor Valdes, şu ana kadar ortaya koyduğu performansla büyük beğeni topladı ve rakamlar da bunun ispatı oldu.

32 yaşındaki kaleci, geçen sezon sonunda düzenlediği basın toplantısında, 2014 yazında bitecek olan kontratını uzatmayacağını ve kariyerine yeni bir takımda devam edeceğini söylemişti.

Barcelona kulübünün alt yapısından yetişen ve 2002-2003 sezonundan itibaren A takıma hizmet vermeye başlayan Valdes, yuvasında geçirdiği son sezonunda ise olağanüstü işler yapıyor.

Bu sezon Barcelona'nın oynadığı 19 resmi maçta da kaleyi koruyan tecrübeli eldiven, sadece 11 gol yerken, 10 maçta ise kalesini gole kapadı.

Valdes, La Liga'da rakiplerin kaleyi bulan toplam 50 şutundan 42'sini kurtardı ve yüzde 84'lük başarısıyla bu alanda zirvede yer aldı. Levante'den Keylor Navas 63, Almeria'dan Esteban 56 ve Getafe'den de Moya toplam 55 kurtarış yaptılar ancak bu 3 isim de oran olarak Barça kalecisinin gerisinde kaldı.

BİRÇOK MAÇIN KADER ANINA İMZA ATTI

Tecrübeli eldiven, 1-0 biten Malaga maçının son anlarında yaptığı harika kurtarışla galibiyetin mimarı olurken, 1-0 devan eden Rayo Vallecano maçında Trashorras'ın penaltısına izin vermemişti.

Almeria maçında da skor yine 1-0'ken Rodri'nin yüzde yüzlük gollük pozisyonunda kahramanlaşan Valdes, kuşkusuz bu sezonki en dikkat çekici performansını ise, Real Madrid ile oynanan El Clasico'da sergilemişti.

Barcelona'nın 1-0 önde olduğu ilk yarının son anlarında Khedira'nın mutlak gollük vuruşunu kurtaran Valdes, ikinci yarıda da Cristiano Ronaldo'nun tehlikeli şutunda jeneriklik bir kurtarışa imza atmıştı.

Zaman zaman performansı nedeniye İspanyol medyası tarafından ağır bir şekilde eleştirilen 31 yaşındaki Valdes, La Liga'da sezonun en az gol yiyen kalecisine verilen ödül olan "Zamora Trophy"i 5 kez kazanma başarısı gösterdi.

Iker Casillas'ın arkasında kaldığı için İspanya A Milli takım formasını sadece 18 kez giyebilen Valdes, Barcelona formasını ise toplamda 520 resmi maçta terletti. Valdes bu alanda, Xavi, Carles Puyol ve Migueli'nin ardından 4. sırada yer alıyor.

Sonraki Haber