Fenerbahçe için tarihi gün

Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği Final-Four, İspanya'nın başkenti Madrid'de başlıyor.

Tam 14 yıl aradan sonra bu heyecanı yaşayacak 2. Türk takımı olan F.Bahçe Ülker, ilk maçında Real Madrid ile karşılaşacak. Kupayı en çok kazanan antrenör olan Obradovic ile öğrencileri galibiyete ulaşırsa pazar günkü finalde, Türkiye’nin ‘efsane olun’ çağrısına çok yaklaşacak.

Turkish Airlines Euroleague’de 2014-2015 sezonu Final Four’u bugün İspanya’nın başkenti Madrid’de oynanacak maçlarla başlayacak. Tam 14 yıl aranın ardından Final Four’a yükselen 2. Türk takımı olan Fenerbahçe Ülker, ilk karşılaşmasında ev sahibi Real Madrid ile TSİ 22.00’de karşılaşacak, mücadele LİG TV 3’ten yayınlanacak.

Diğer yarı finalin saat 19.00’da CSKA Moskova ile Olimpiakos takımları arasında oynanacağı Final Four’da kazanan takımlar şampiyonluk, kaybedenler ise üçüncülük için pazar günü sahaya çıkacak.

Obradovic farkı

Final Four’da yer alacak takımların antrenörlerine bakıldığında Fenerbahçe Ülker’in coachu Zeljko Obradovic’in bariz bir üstünlüğü gözüküyor. Daha önce 13 kez Final Four heyecanı yaşayan ve 8 defa kupayı kazanarak rekorun sahibi olan Obradovic’e en fazla yaklaşan isim R.Madrid Başantrenörü Pablo Laso.

Avrupa Ligi’nde 4. sezonunu geçiren Laso, son iki yılda Dörtlü Final oynadı. Laso’nun Real Madrid’i iki sezonda da finalde kaybederek ikincilikle yetindi.

Obradovic yıldızlaştı!

Final Four öncesinde Madrid’deki özerk yönetim binasında düzenlenen basın toplantısına Fenerbahçe Ülker Coachu Zeljko Obradovic rahat tavırları ve esprileriyle damga vurdu.

Turkish Airlines Euroleague’de bugün başlayacak olan Final Four öncesinde dün bir basın toplantısı düzenlendi, 4 takımın antrenörleri ve birer oyuncusu düşüncelerini dile getirdi.

Madrid’deki özerk yönetim binasında düzenlenen etkinlikte Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, 8 kez ile bu kupayı en çok kazanan antrenör olması sebebiyle yöneltilen bir soruya, “Kupayı kazanmanın hiçbir sırrı yok. Çok çalışacaksın o kadar” yanıtını verirken, rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

Real Madrid’e karşı bu sezon hiç oynamamalarına rağmen İspanyol ekibini yeterince tanıdığını söyleyen Obradovic, “Bu maç için hazırız” yorumunda bulundu. Obradovic, kafasında düşünecek çok şey olduğunu belirtip, “Yanımda sezonun en değerli oyuncusu oturuyor. Onu tercih etmezsem herkes bana ‘Dörtlü Final’de nasıl olur da Bjelica’yı ilk 5’te oynatmıyorsun?’ diye soracaktır ama böyle” diye konuştu.

En iyisi Bjelica

Tarihinde ilk kez Final Four’a kalan Fenerbahçe Ülker’in bu büyük başarısında hiç kuşkusuz Nemanja Bjelica’nın çok katkısı vardı. 23 maçta çift haneli skorlara ulaşan, bunların 8’inde double double yapan yıldız forvet, ödülünü dün düzenlenen törende aldı.

Başta Olimpiakos’un Yunan yıldızı Spanoulis olmak üzere birçok önemli ismi geride bırakarak MVP seçilen Bjelica, “Benim için oy kullanan herkese ve gösterdiği destek için tüm aileme teşekkür ederim. Burada olmak benim ve takımım adına tarihi bir an” dedi.

Sezonun en iyi ilk 5’ine seçilen Nemanja Bjelica (F.Bahçe Ülker), Boban Marjanovic (Kızılyıldız), Milos Teodosic (CSKA Moskova), Spanoulis (Olympiakos), Felipe Reyes (R.Madrid) ile “Yükselen Yıldız” Bogdan Bogdanovic (F.Bahçe Ülker), “Yılın  Skoreri” Taylor Rochestie (Nihzny) ve “Yılın Savunmacısı” Bryant Dunston da (Olympiakos) ödüllerini aldı.

‘Deli misin, derdim’

MVP seçilen Nemanja Bjelica, “Belki antrenörümüz tecrübeli olduğundan onun için değil ama takım, kulüp ve oyuncular için tarihi bir an. Buraya tatile gelmedik. Kupa için savaşacağız” değerlendirmesini yaptı.

Obradovic’in kendisi için çok özel olduğunu vurgulayan Sırp oyuncu, “Ondan sadece basketbol değil, hayat üzerine de çok şey öğreniyorum. Büyük bir insan. Fenerbahçe’ye onun için geldim. Eğer birkaç yıl önce şu anda bulunduğum yere geleceğim söylenseydi ‘deli misin?’ derdim ama evet buradayım” dedi.

En tecrübelisi CSKA

Final Four oynayacak 4 takımın oyuncularına bakıldığında en tecrübeli olarak Rus temsilcisi CSKA Moskova öne çıkıyor. Rus temsilcisinin 16 kişilik Euroleague kadrosunda daha önce Final Four oynamış 10 oyuncu bulunuyor. Victor Khryapa 9., Teodosic ve Sasha Kaun 6., Andrey Vorontsevich 5., Kyle Hines 4., Aleksey Zozulin, Aaron Jackson ve Sony Weems 3., Vitaly Fridzon ve Andrey Krilenko 2. kez bu dev arenada boy gösterecek.

Spanoulis’in boşu yok!

Oyuncu bazında bakıldığında ise Spanoulis öne çıkıyor. Olimpiakos’un en önemli ismi 3 kez Final Four’da boy gösterirken, hepsinde kupa sevinci yaşadı. İlki Obradovic ile birlikte Panathinaikos’ta, ardından da iki kez Olimpiakos’ta zafere ulaşan Spanoulis, hepsinde en değerli oyuncu oldu.

Kapalı gişe!

İspanya’nın başkenti Madrid şehrinde yapılacak THY Euroleague Final Four’una yoğun ilgi bekleniyor. Ev sahibi avantajını kullanan Real Madrid, 6 binden fazla bileti taraftarlarına sattı. İspanyol temsilcisini takip eden kulüp ise Fenerbahçe Ülker oldu. Sarı-lacivertliler 2 bin 500 taraftarla en fazla destek alacak 2. takım durumunda. Final Four’un diğer ekipleri Olympiakos bin 300 bilet satarken, CSKA Moskova 700 bilette kaldı. Diğer biletleri de sponsorlar alacak.

Öte yandan 201 ülkenin televizyonunun canlı yayın yapacağı turnuvada 25 ülkeden de 500 gazetecinin akredite olduğu belirtildi.

2500 euroya karaborsa bilet

Maçların yapılacağı Barclaycard Center’da 12 bin kişilik biletlerin tamamen satılmasının yanında elde edilecek diğer gelirler de dikkat çekiyor.

Yaklaşık 15 bin basketbolseverin Madrid’e gelmesi tahmin edilirken, bu organizasyon kentte ciddi bir gelir bırakacak. Hem spor hem de turistik açıdan yaklaşık 14 milyon euroluk gelirin şehre girmesi bekleniyor. Bu arada, biletlerin tamamına yakınının tükenmesi karaborsa durumunu da ortaya çıkardı. Bilet fiyatlarının 2 bin 500 euroya kadar alıcı bulduğu ifade edildi.

İstanbul dileği

THY Genel Müdürü Temel Kotil Euroleague ile sponsorluk anlaşmalarının 2020 yılına kadar süreceğini hatırlatıp, gelecek yıllarda İstanbul’da da bir Dörtlü Final yapılmasını arzu ettiğini söyledi.

Sonraki Haber