Avrupa Oyunları kazayla başladı

Avusturya Senkronize Yüzme Takımı’nın 3 sporcusuna Bakü’de otobüs çarpınca yaralanan sporcular elemelere katılamadı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğini yaptığı Avrupa Oyunları dün gerçekleştirilen açılış töreniyle resmen başladı. İlki düzenlenen, 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcunun 20 branşta mücadele ettiği kıta olimpiyadı, bir kazaya sahne oldu. 

Avusturya Senkronize Yüzme Takımı’nın 3 sporcusu kentte otobüs çarpması sonucu yaralandı. Sporcular Köyü’ne ulaşımı sağlayan bir otobüsün, yerleşkede çarptığı bu 3 kadın elemelere katılamadı. Hastaneye sevk edilen Luna Pajer ve Vanessa Sahinovic, daha sonra ambulans uçakla Avusturya’ya götürüldü.

Senkronize yüzme takım elemelerinde mücadele eden Türkiye dün 11. sırayı aldı. Türkiye adına bugün Grekoromen stilde güreşçiler mindere çıkarken, bayan voleybol takımı da TSİ 20.00’de Polonya ile karşılaşacak. Türkiye Bayan ve Erkek Karate Milli Takımı da bugün tatamiye çıkacak.
Açılış törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de izledi.

Ünlü şarkıcı Lady Gaga’nın sahne aldığı ve piyano başında John Lennon’ın ‘Imagine’ şarkısını çaldığı açılışta, IOC Başkanı Thomas Bach da tribündekiler arasındaydı. 

Sonraki Haber