Ece Bakıcı, Bakü'de ameliyat edildi !

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) triatlon branşında mücadele eden milli sporcu Ece Bakıcı, Bakü'de ameliyat edildi.

Kadınlar triatlon yarışı sırasında yaşadığı sakatlık sonrası yapılan tetkiklerde kalça ekleminde aşırı zorlamaya bağlı stres kırığı saptanan Ece Bakıcı, Türk kafilesinin doktoru Prof. Dr. İbrahim Yanmış ve Bakü'de çalışan Türk doktor Murat Gülçek tarafından özel bir hastanede ameliyat edildi.

Prof. Dr. Yanmış, milli sporcuyu ziyaret ettiği hastanede AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycanlı yetkililerin Avrupa Oyunları'na akredite devlet hastanesi önerdiğini fakat ameliyatı kendisinin yapmayı tercih ettiğini belirtti.

Operasyonun başarılı geçtiğini ifade eden Yanmış, "Talihsiz bir sakatlık. Buna, aşırı yüklenmeye bağlı stres kırığı diyoruz. Sporcu çok hırslı. Sayın bakana (Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç) bunu ilettiğimizde ameliyatın en iyi yerde yapılması talimatını verdi. Tüm masraflar bakanlık tarafından karşılandı. Tedavisi Türkiye'de devam edecek. Yarın uçakla Türkiye'ye gönderilecek" diye konuştu.

Doktorlarına teşekkür eden Ece Bakıcı ise şunları söyledi:

"Yarışma esnasında şiddetli ağrı hissettim. Yarışı bitiremedim. Bir gün bekledik. Daha sonra yapılan tetkiklerde kırık olduğu saptandı. Ameliyat oldum. İlk başta korkutucuydu. Sporcular için sakatlıklar, ameliyatlar iyi şeyler değil. Fakat şu an hızlı bir şekilde toparlanıyorum. Sıkıntı yok. Moralim gittikçe düzeliyor."

Sonraki Haber