Altay yönetiminden büyük tepki

Altay yönetimi Erzurum deplasmanında bir grup tarafından soyunma odasında saldırıya uğradıklarını iddia etti.

Spor Toto 3. Ligi 1. Grup takımı Altay, deplasmanda lider Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 3-1 yenilirken siyah-beyazlı yöneticiler, yaşanan olaylara büyük tepki gösterdi. Kazım Karabekir Stadı’nda tribünleri dolduran 30 bin taraftarın kendileri aleyhinde bağırdığını belirten Altay’ın Kafile Başkanı Cüneyt Oğuz, daha sonra şu iddialarda bulundu:

“Devre arasında akreditasyon kartı bulunan ve Erzurumspor kulüp görevlisi olduğu bildirilen 15-20 kişilik bir grup futbolcularımıza saldırdı. Olay sırasında Hüsamettin’e bıçak çekilirken, Cahit, Hayrullah ve Fatih yumruk ve tekmelere hedef oldu. Biz Nene Hatun’un torunlarını İzmir’de en iyi şekilde ağırladık ama 30 bin kişinin ‘Gavur İzmir’ diye bağırması camiamızı çok üzdü.”

“Erzurum’da canımızı zor kurtardık” diyen Cüneyt Oğuz, Büyükşehir Belediye Erzurumspor kulübünü kınadıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Devre arasında yapılan saldırı yüzünden futbolcularımız bir süre soyunma odasına giremedi. Takımı orta sahada bekletmek zorunda kaldık. Olaylarda Erzurumlu bir top toplayıcının burnu kırıldı, tedavisini bizim doktorumuz yaptı. Başkanımız Cihangir Marmara ilk kez soyunma odasına inmek zorunda kaldı. Tam bir futbol faciası yaşandı. Polis olaylar sırasında saldırganlara hiçbir müdahalede bulunmadı. Yenilgiye kılıf bulmuyoruz, ancak 17-18 yaşındaki gençlerimiz bu durumdan olumsuz etkilendi. İkinci bir Diyarbakır vakası yaşadık. Erzurumlular, İzmir’de taraftarımızın onlara ‘PKK dışarı’ şeklinde bağırdığını iddia ediyor, ancak bu gerçek değil.”

Sonraki Haber