Conte ortalığı karıştırdı !

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Antonio Conte'nin yaptığı benzetme ülkede polemik konusu oldu.

Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016)  hazırlıkları kapsamında İtalya Milli Takımı'nın bu hafta İspanya ile içeride,  gelecek hafta da Almanya ile deplasmanda yapacağı maçlar öncesinde, teknik  direktör Conte’nin dün düzenlenen basın toplantısında sarf ettiği sözler tartışma  başlattı.
 
Milli takım teknik direktörlüğünün kulüp takımı çalıştırmaya oranla  daha düşük yoğunluklu olduğuna atıfta bulunan Conte'nin, "Avrupa Şampiyonası  elemelerinin ardından antrenörlük yapmak için 4 ay geçmesi gerektiğini görünce,  kendimi iki yıl daha (sözleşmeyi uzatarak) bir garaja kapatmamam gerektiğini  anladım." şeklindeki sözlerine ülke basınında geniş yer verildi.
 
Conte'ye en sert tepki, İtalya’nın yüksek tirajlı spor gazetelerinden  Corriere dello Sport’tan geldi. Gazete, "Conte sen ne diyorsun?" başlığıyla  manşetten verdiği haberinde, 47 yaşındaki çalıştırıcının garaj benzetmesini  eleştirdi. İtalya Milli Takımı teknik patronluğunun saygı duyulması gereken bir  iş olduğu belirtilen haberde, Conte'nin Avrupa Şampiyonası sonrası görevinden bu  düşünceyle ayrılma isteğinin yanlış olduğu ifade edildi. Arrigo Sacchi, Giovanni  Trapattoni ve Marcello Lippi gibi kulüp takımlarıyla Conte’ye göre daha fazla  başarısı olan teknik adamların İtalya Milli Takımı'nda çalıştığı anımsatılarak,  bu antrenörlerin hiçbirinin milli takım çalıştırıcılığını küçümsemediği yazıldı.
 
İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio, geçen hafta  yaptığı açıklamayla İtalyan basınında bir süredir çıkan Conte’nin ayrılacağı  iddialarını doğrulayarak, deneyimli teknik adamın bu yaz düzenlenecek Avrupa  Şampiyonası finallerinin ardından görevini bırakacağını duyurmuştu. İtalyan basınında bir süredir İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’ye gideceği öne  sürülen Conte ise bu iddialar hakkında "Chelsea bir tabu değil" yorumunda  bulunmuştu.

Sonraki Haber