Kloop'tan Shaqiri açıklaması: Normal değil !

Hazırlık maçında Manchester United'ı 4-1 yenen Liverpool'un yeni transferi Xherdan Shaqiri, attığı golle herkesi kendisine hayran bırakırken teknik direktörü Jurgen Klopp da oyuncusu hakkında övgü dolu sözler sarfetti.

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, yeni transfer Xherdan Shaqiri’nin Manchester United maçında attığı golle ilgili “Bu normal değil” yorumunda bulundu.

Yeni sezon hazırlıklarını ABD’de sürdüren İngiliz ekibi, Manchester Unitd ile oynadığı dostluk maçını 4-1 kazanırken yeni transfer İsviçreli Shaqiri’nin ‘bisiklet’ vuruşu ile attığı gol mücadeleye damga vurdu.

Maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan Shaqiri, penaltı noktasına yakın bir noktadan yaptığı harika vuruşla takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Maç sonrasında Shaqiri’nin golü hakkında açıklamada bulunan Klopp, “Açıkçası çok iyiydi. Dört gün önce takıma katıldığını düşünürsek bu normal değil. Oyun tarzımıza çabuk adapte olduğunu göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

Shaqiri’ye saha içinde özgürlük vereceklerini söyleyen Klopp, “Pozisyonunu fazla karmaşık belirlemeyerek ona yardımcı olmak istedik. Saha içinde daha fazla özgürlük verdik ve doğal hücumcu olarak belirledik. Artık olarak ceza sahası içinde daha fazla olmasını istedik ve bunun sonucunda harika bir gol attı”dedi.

Shaqiri’nin Dünya Kupası’ndan hemen sonra takıma katılmak istediğini söyleyen Klopp, “Transfer kesinleşince hemen bizimle antrenmanlara çıkmak istedi. Ama Dünya Kupası biteli 1 hafta olmuştu ve ona gidip dinlenmesi gerektiğini söyledim” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber