Kulüpler Birliği’nin tek derdi para

Kulüpler Birliği'nin bugün yapacağı toplantıda kulüp yöneticilerinin önceliği çıkacak yasa ile yayın gelirlerini yönetmek.

Yıldırım Demirören, hakem Bitnel skandalından sonra “MHK’yi kulüpler seçsin” demişti ama Kulüpler Birliği’nin ilk isteği çıkacak yasa ile yayın gelirlerini yönetmek.

Kulüpler Birliği Vakfı bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapacağı toplantıda Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in “Merkez Hakem Kurulu’nu kulüpler seçsin“ önerisini masaya yatıracak. Demirören’in sözlerini “Acele verilmiş bir karar” olarak değerlendiren kulüp yöneticilerinin önceliği Kulüpler Yasası’nın acilen çıkması, Kulüpler Birliği AŞ’nin kurulması ve RTÜK gibi bir kurulun oluşturulması.

Süper Lig kulüpleri, çıkarılacak yasayla Kulüpler Birliği AŞ’nin kurulmasını böylece naklen yayın konusunda Kulüpler Birliği Vakfı’nın yetkili olması gerektiğini de bir kez daha dile getirecekler. Bu durumun gerçekleşmesinden sonra naklen yayını denetleyecek ve gelirlerin kulüpler arasında nasıl paylaşılacağını belirleyecek bir kurul oluşturulacak. RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) gibi görev yapacak ve 5 kişiden oluşacak bu kurul yayınların hangi saatte yayınlanacağından, alınacak reklamları belirlemeye kadar tam yetkili olacak.

MHK SONRAYA KALSIN

Kulüp başkanları ve yöneticiler Merkez Hakem Kurulu’nun seçimle işbaşına getirilmesi konusunda talimat değişikliğine gidilmesi halinde bundan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray’ın istediğinin olacağını ve kendi kurullarını seçeceklerini yine bugün yapılacak toplantıda dile getirip, MHK seçiminin şimdilik gündeme gelmemesini isteyecekler. Yayın yetkisi ve MHK’nin kulüpler tarafından seçilmesinden sonra federasyon sadece organizasyonu gerçekleştirecek.

Sonraki Haber