Hırvatistan: 1 Türkiye: 1

2018 Dünya Kupası Elemelerinde A Milli Futbol Takımımız, I Grubu ilk maçında Hırvatistan'la karşılaştı.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında Türkiye, deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından her iki takım da gruplara birer puanla başladı.

Goller: Dk. 44 Ivan Rakitic (penaltıdan) (Hırvatistan), Dk. 45+3 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)

MAÇTAN NOTLAR

Fatih Terim'den 6 değişiklik


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında, Hırvatistan'a karşı A Milli Takım'ın 11'inde değişikliğe gitti. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından, bu karşılaşma öncesi çok sayıda tecrübeli futbolcuyu aday kadroya almayan Terim, kalede Volkan Babacan'a, savunmada Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Mehmet Topal ve İsmail Köybaşı'ya, orta alanda Ozan Tufan, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'a, hücumda da Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu ve forvet Cenk Tosun'a ilk 11'de yer verdi. Ay-yıldızlı ekibin yedek kulübesinde ise Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Ahmet Yılmaz Çalık, Nuri Şahin, Olcay Şahan, Tolga Ciğerci, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Töre, Çağlar Söyüncü, Ahmet Oğuz, Volkan Şen ve Yunus Mallı yer aldı. Bu arada, Türkiye Futbol Direktörü Terim, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3 ay önce Hırvatistan ile oynanan maçtaki 11'den 6 farklı ismi Zagreb'de sahaya sürdü. O maçta görev yapan Arda Turan, Selçuk İnan, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup'un yerine, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu, Kaan Ayhan ve Emre Mor ilk 11'de görev aldı.

Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan ilk resmi maçında

Fatih Terim, genç oyuncular Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'a A Milli Takım'da ilk kez bir resmi maçta görev verdi. Okay Yokuşlu, 2015 Kasım'da Yunanistan ve 31 Ağustos'ta Rusya'ya karşı, özel maçlarda forma şansı bulmuştu. Kaan Ayhan da A Milli Takım formasını ilk kez Rusya ile oynanan özel maçta giymişti.

Kaptan Mehmet Topal

A Milli Takım'da, Hırvatistan karşısında Mehmet Topal sahaya kaptan olarak çıktı. Terim, kadroya almadığı Arda Turan'ın yokluğunda kaptanlık pazu bandını Mehmet Topal'a verdi.

Seyircisiz maç

Hırvatistan ile Türkiye arasında oynanan maçta tribünde taraftarlar yer almadı. FIFA, taraftarlarının mart ayında İsrail ve Macaristan ile yapılan hazırlık maçlarındaki ırkçı tezahüratları nedeniyle Hırvatistan Milli Takımı'na iki maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Hırvatistan, Türkiye'nin yanı sıra evinde 12 Kasım'da İzlanda'yı ağırlayacağı maçı da seyircisiz oynanacak.

Yıldırım Demirören de maçı izledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ile TFF'nin başkan vekilleri Nihat Özdemir ve Ali Dürüst, A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ile oynadığı maçı statta izledi. Öte yandan, karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala şiddetini arttıran yağmur, maç saatinde kesildi. Futbolcular, ıslak bir zeminde mücadeleye başladı.

HIRVATİSTAN: 1 - TÜRKİYE: 1

Stat: Maksimir
Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

Hırvatistan: Kalinic, Vrsaljko, Corluka, Vida, Strinic, Badelj, Modric, Pjaca, Rakitic, Perisic, Mandzukic
Teknik Direktör: Ante Cacic

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Cenk Tosun
Teknik Direktör: Fatih Terim

Goller: Dk. 44 Ivan Rakitic (penaltıdan) (Hırvatistan), Dk. 45+3 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 90+2 Ozan Tufan, Dk. 90+3 Olcay Şahan (Türkiye)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hakem Szymon Marciniak'ın düdüğüyle karşılaşma 1-1 sona eriyor. Bu sonuçla Milli Takımımız zorlu Hırvatistan deplasmanından 1 puanla dönüyor.

90. DK: Marcelo Brozovic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Domagoj Vida arka direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

90. DK: Marcelo Brozovic'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Vedran Corluka ceza alanı içinde iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor fakat top yandan auta çıkıyor.

85. DK: Hakan Çalhanoğlu'nun sağ çaprazdan şutunda top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

84. DK: Aynı dakika içinde Hırvatlar'da son oyuncu değişikliği hakkını kullanııyor. Andrej Kramaric, Mario Mandzukic'in yerine oyuna giriyor.

84. DK: Milli Takımımız'da son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Mor'un yerine Volkan Şen oyuna dahil oluyor.

79. DK: Hırvatistan'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marko Pjaca oyundan çıkarken, Nikola Kalinic oyuna giren isim oluyor.

75. DK: Vedran Corluka'nın sağ kanattan ortasında Marko Pjaca ceza alanı içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Volkan Babacan üzerine gelen topu müthiş bir refleksle çelmeyi başarıyor.

75. DK: Bu dakikada Hırvatlar yarı alanımıza iyice yerleşmiş durumda.

71. DK: Milli Takımımız'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan, Cenk Tosun'un yerine oyuna dahil oluyor.

69. DK: Marcelo Brozovic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte karşılıyoruz.

68. DK: Mario Mandzukic ile verkaça giren Marko Pjaca ceza alanı sağ çaprazından vuruşunu yapıyor ancak top savunmamızda Ahmet Yılmaz Çalık'a çarparak kornere gidiyor.

64. DK: Hırvatistan'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marcelo Brozovic, Ivan Rakitic'in yerine oyuna dahil oluyor.

61. DK: Ivan Rakitic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Cenk Tosun ön direkte topu kafayla karşılıyor.

58. DK: Ivan Perisic'in sol çaprazdan ortasında Ivan Rakitic kafayla topu Mario Mandzukic'e indiriyor. Mandzukic, altıpas içinde son anda uzanarak sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top üst ağlarda kalıyor.

53. DK: Ay-yıldızlı ekibimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yaşadığı sakatlık nedeniyle Kaan Ayhan oyuna devam edemiyor ve yerini Ahmet Yılmaz Çalık'a bırakıyor.

52. DK: Hırvatistan, Ivan Rakitic ile sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Rakitic'in ortasında altıpas içinde Okay Yokuşlu kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

50. DK: Kaleyi cepheden gören noktadan Cenk Tosun'un sert şutunda kaleci Lovre Kalinic yatarak iki hamlede topa sahip oluyor.

48. DK: Ivan Perisic'in sol çaprazdan şutunda top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.

46. DK: Hakem Szymon Marciniak'ın düdüğüyle ikinci yarıya Hırvatlar başlıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika gösteriliyor.

45. DK: Luka Modric'in Emre Mor'a arkadan kayarak yaptığı müdahale sonrasında Milli Takımımız etkili sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

45. DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor.

45. DK: GOOOOOOOOLLLLLLLL!!!!!! Milli Takımımız, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle maçta beraberliği sağlıyor. Serbest vuruş için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu uzak mesafe olmasına rağmen kaleye vuruşunu yapıyor. Barajda Ivan Perisic'in kafasından seken top kaleci Lovre Kalinic'i yanıltarak ağlarla buluşuyor.

45. DK: Hakem Szymon Marciniak'ın düdüğüyle ilk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona eriyor.

44. DK: GOL! Maalesef top ağlarımıza gidiyor. Ivan Rakitic'in penaltı vuruşundan kaydettiği golle Hırvatistan 1-0 öne geçiyor.

34. DK: Milan Badelj'in uzak mesafaden şutunda savunmamıza çarpan top kornere çıkıyor.

31. DK: Savunmamızda Kaan Ayhan'dan seken top ceza alanı hemen içinde Ivan Perisic'e geliyor. Ivan Perisic, sağ ayağıyla aşırtma bir vuruş deniyor ancak direğin üstüne çarpan top oyun alanının dışına gidiyor.

26. DK: Sağ kanattan hücuma katılan Sime Vrsaljko, Mario Mandzukic'in kafayla verdiği pas sonrasında ceza alanı içinde topla buluşuyor ancak yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor.

22. DK: Hırvatlar bir kez daha gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan Ivan Perisic'in etkili ortasında penaltı noktasının önünde Marko Pjaca, Okay Yokuşlu'nun üzerinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top bir kez daha üst direkten geri dönüyor.

22. DK: Hırvatlar bir kez daha gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan Ivan Perisic'in etkili ortasında penaltı noktasının önünde Marko Pjaca, Okay Yokuşlu'nun üzerinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top bir kez daha üst direkten geri dönüyor.

16. DK: Savunmamızın arkasında topla buluşmak isteyen Ivan Perisic için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

15. DK: Topla birlikte kateden Luka Modric ceza yayı içine girmeden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan auta gidiyor.

10. DK: Hırvatlar mutlak bir golden yararlamıyor. Organize gelişen atakta Luka Modric'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sime Vrsaljko bekletmeden ortasını yapıyor. Altıpas içine çok iyi hareketlenen Mario Mandzukic vuruşunu yapıyor. Kalecimiz Volkan Babacan'ın parmaklarının ucuyla dokunduğu top üst direkten oyun alanına geri dönüyor.

6. DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunu Emre Mor ile paslaşarak kullanıyoruz. Şener Özbayraklı'nın bekletmeden ceza alanı içine doğru ortasında Okay Yokuşlu penaltı noktasının hemen yanından kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta çıkıyor.

5. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında Ozan Tufan'dan önce Domagoj Vida kafayla topu kornere gönderiyor.

2. DK: Maçtaki ilk gol pozisyonunu Milli Takımımız yakalıyor. Sağ kanatta topla buluşan Emre Mor hızla ceza alanı ön tarafına geldikten sonra sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan auta gidiyor.

1. DK: Hakem Szymon Marciniak'ın düdüğüyle karşılaşma Milli Takımımız'ın vuruşuyla başlıyor.

-İki takım oyuncuları sahaya çıkıyor. Milli marşlardan sonra karşılaşma başlayacak.

Sonraki Haber