Passolig'den kart yenileme açıklaması

Pasolig Kurumsal İletişim Direktörlüğü, bazı gazete ve internet sitelerinde dün ve bugün yer alan haberlerde, Passolig kartlarının yenilenmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

İletişim Direktörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bahsi geçen  haberlerde, Passolig kartının ilk yıl basılıp dağıtıldığı ve ikinci yıldan  itibaren bir kart basım maliyeti bulunmadığı belirtilerek, Passolig kart yenileme  bedelinin, futbol seyircisinden haksız alınan bir ücretmiş gibi gösterildiği  kaydedildi. 
 
Açıklamada Aktif Bank'ı "haksız kazanç elde ediyormuş gibi gösteren  yanıltıcı" haberlere ilişkin Passolig kart ücretlendirme sisteminin işleyişi şu  şekilde aktarıldı: 
 
"Passolig kart sahiplerinden alınan yıllık ücret, kartın yenilenme  maliyetinden kaynaklanan bir ücret değildir. Bu tutar, Süper Lig ve PTT 1. Lig  karşılaşmalarını izlemek üzere elektronik bilet sisteminden yararlanma hakkına  karşılık alınan bir ücrettir. 
 
Taraftarlar, her sezon yenilenen Passolig üyelikleriyle, elektronik  sistem altyapısını kullanarak sezon boyu futbol karşılaşmalarını izleme imkanına  kavuşur. Üyelik yenilemeleriyle toplanan tutar da sadece Passolig'in geliri  olmaz, yarısından fazlası sözleşme çerçevesinde kulüplere aktarılır. Bu şekilde,  taraftarlar Passolig üyeliklerini yenileyerek, hem takımlarına hem de  Türkiye'deki profesyonel futbol sisteminin işleyişine katkı sağlamış olur. 
 
Passolig üyeliklerinin yıllık ücretlerinden Passolig'in almakta olduğu  pay ise, elektronik bilet sisteminin Süper Lig ve PTT 1. Lig karşılaşmalarının  oynandığı bütün stadyumlarda kurulması için yapılan 53 milyon doları aşkın  yatırımın 10 yıla yayılan geri dönüş sürecinin bir parçasıdır. 
 
Aktif Bank, ihale şartnamesinde yer alan devasa teknolojik altyapıyı  ve elektronik sistemi kusursuz bir şekilde yerine getirmiş, bugünkü kurlarla 150  milyon liraya yakın yatırımı tek başına gerçekleştirmiş, dünya standartlarında  bir sistemi hayata geçirmiştir. 
 
İhale kapsamında, 10 yıl içerisinde Passolig kartların satışından ve  kullanımından oluşacak gelirden futbol kulüplerine 150 milyon lira aktarılması  Aktif Bank tarafından taahhüt edilmiştir. Buna ek olarak, Passolig sisteminin tüm  teknik ve idari altyapısının işletilme maliyeti yine Aktif Bank tarafından  üstlenilmiştir. Passolig sayesinde kulüplerimiz hem kartların satılmasından hem  de kullanılmasından gelir elde etmekte, bunun karşılığında satış ve pazarlama  anlamında hiçbir maliyetle karşılaşmamaktadır."

Sonraki Haber