Portekiz Süper Kupası Sporting Lizbon'un

Sporting Lizbon, Portekiz Süper Kupası'nda Benfica'yı 1-0 mağlup ederek 8. kez kupayı müzesine götürdü.

Kupa şampiyonu Sporting Lizbon, Portekiz Süper Kupası'nda lig şampiyonu Benfica'yı 1-0 mağlup ederek 8. kez kupayı müzesine götürdü.

Sporting Lizbon, Municipal de Aveiro'da oynanan maçta ezeli rakibi Benfica'yı Andre Carrillo'nun 53. dakikada attığı golle kupayı takımına getirdi. Gergin geçen mücadelede toplam 8 sarı kart çıkarken, Benfica'nın eski, Sporting Lizbon'un yeni teknik direktörü Jorge Jesus, maç sonunda eski öğrencisi Jonas ile tartıştı. Portekiz'de önemli bi yeri olan ünlü teknik adam yaz başında 6 yıl çalıştırdığı Bnefica'dan ayrılıp Sporting'in başına geçmişti. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Jorge Jesus, "92 dakika boyunca daha iyi olan taraf bizdik. Benfica korkak oynadı, bizden korktu. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Sporting'in başındaki her hocanın hedefi kupadır. Ligde de şampiyon olacağız." ifadelerini kullandı.

Portekiz Süper Kupası'nda 20 kez şampiyon olan Porto, bu alanda liderliği elinde bulundururken; Sporting Lizbon 8, Benfica ise 5 kez mutlu sona ulaştı.

Sonraki Haber