İşte Beşiktaş'ın grubundaki ihtimaller...

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G grubunda 10 puanla zirvede yer alırken, bir üst tura çıkma yolunda kapıyı sonuna kadar araladı.

Şampiyonlar Ligi’nde yoluna emin adımlarla devam eden Beşiktaş’ta grupta son 2 maç kala ihtimaller ve rakipler konuşulmaya başlandı. İşte olası senaryolar…

BEŞİKTAŞ GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

-Porto son hafta Monaco’ya mağlup olursa, Beşiktaş’ın son hafta Leipzig’e ikili averajda üstünlük sağlaması, liderlik için yeterli olacak.

-Porto, son hafta Monaco ile berabere kalırsa, eğer RB Leipzig de Monaco’ya puan kaybetmişse, Beşiktaş ikili averajda üstünlük sağlaması durumunda Porto’nun önünde lider çıkar.

-RB Leipzig 2’de 2 yaparsa, ve Porto, son hafta Monaco ile berabere kalırsa, iş üçlü averaja kalacak ve burada önde olması durumunda da Beşiktaş lider olarak tur anahtarını alacak.

GRUBUN 5. MAÇINDA NE OLURSA, NE OLUR?..

-Porto maçından 1 puan alırsa garantiler.

-Monaco, RB Leipzig’den en az 1 puan alırsa garantiler.

-Beşiktaş’ın lider olarak gruptan çıkması durumunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olmaya başladı. Beşiktaş grup lideri olursa, öteki grupların ikincileriyle karşılaşacak.

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri belli oldu

EN KÖTÜ İHTİMAL

Beşiktaş'ın gruptan çıkamaması için ise zor da olsa tek bir ihtimal bulunuyor. 

Eğer Beşiktaş, 5. haftada Porto'ya yenilir, Leipzig de Monaco'yu mağlup ederse, 6. hafta çok kritik olacak. Maçlar bu şekilde sona erip, 6. haftada ise Porto Monaco'yu yener, Leipzig ise Beşiktaş'ı 3 farklı yenerse Porto 1. Leipzig 2. sırada yer alacak. Beşiktaş ise 3. olarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Sonraki Haber