''İnşallah şampiyon olurlar''

Selçuk Şahin, "İnşallah Fenerbahçe şampiyon olur" dedi.

Fenerbahçe formasını uzun yıllar giydikten  sonra sezonun devre arasında Gençlerbirliği'ne transfer olan deneyimli futbolcu  Selçuk Şahin, “İnşallah Fenerbahçe şampiyon olur. Kadro kalitesi ve camiasıyla  bunu hak ediyorlar” dedi.
 
AA muhabirine açıklamada bulunan Selçuk, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın  şampiyonluk yarışını sezon sonuna kadar sürdüreceğini Galatasaray'ın ise şansının  kalmadığını söyledi.
 
Uzun yıllar Beşiktaş forması giyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü  İbrahim Üzülmez ile kendisinin kaptanlığa kadar yükseldiği Fenerbahçe takımının  şampiyonluk yarışı içinde olduğunu belirten Selçuk, sarı-lacivertli ekibin form  tuttuğunu ve iyi oynamaya başladığını, siyah-beyazlı takımın ise sezon başından  beri etkili futbol sergilediğini vurguladı.
 
Gönlünün Fenerbahçe'nin şampiyonluğundan yana olduğunu ifade eden  Selçuk, şöyle konuştu: "Devre arasında da söylemiştim, Galatasaray ile 10 puan fark vardı.  Galatasaray'ın yarış dışı kaldığını düşünüyorum, önünde iki takım, bu kadar puan  farkı... Bir takım olsa belki. Devre arasından sonra biraz daha puan kaybı  yaşadılar. Fenerbahçe ve Beşiktaş sonuna kadar gider. İnşallah Fenerbahçe  şampiyon olur. Kadro kalitesi ve camiasıyla hak ediyorlar."
 
"4'te 4 yaptık, Beşiktaş'ı da yenip gelebiliriz"
 
Selçuk Şahin, ligin ikinci yarısında 4'te 4 yaptıklarını ve bu hafta  karşılaşacakları Beşiktaş'ı da yenebileceklerini kaydetti. Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında pazartesi günü deplasmanda  Beşiktaş ile güzel bir maç oynayacaklarını belirten Selçuk, "4'te 4 yaptık, biraz  daha üstüne koyarsak Beşiktaş'ı da yenip gelebiliriz" dedi.
 
Selçuk, Gençlerbirliği forması altında ilk kez "büyük" takıma karşı  bir maça çıkacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar da iyi  oynuyorlar ve etkili, iyi oyuncuları var. Umarım puan ya da puanlar alırız.  Kazanmaya alışmış bir takım olarak kazanarak devam ettirmek istiyoruz. Serimizi  devam ettirmeliyiz. Bundan önce de zor maçlar oynadık ve deplasmanda maç  kazandık."
 
"En rahatı yorumculuk"
 
Selçuk Şahin, aktif futbol hayatının ardından "çok stresli ve  sıkıntılı bir iş" olarak tanımladığı teknik direktörlüğü yapmak istemediğini  ifade etti.
 
Futbolu bıraktıktan sonra ne iş yapacağını artık düşünmeye başladığını  dile getiren Selçuk, "İnşaat sektöründe bir aile şirketimiz var. O işler iyi  giderse devam edebilirim. Bu kadar içinde olduktan sonra futboldan uzaklaşmak  kolay değil. Futbolun içinde kalırım belki ama hocalık kafamda birinci planda  değil" diye konuştu.
 
Televizyon yorumculuğu için "en rahatı, kolayı yorumculuk aslında çok  fazla stresi, sıkıntısı yok" değerlendirmesinde bulunan Selçuk, şöyle devam etti: "Oturup televizyonda maçları izleyip yorum yapmak en mantıklısı.  Sporun içinde kalarak bir şeyler yapabilirim ama hocalık biraz geride kalıyor.  Günler ne gösterir bilemem bunun için de başvurup kurslara gitmeyi ve gerekli  lisansları almayı düşünüyorum. Elimde bulunsun, kim bilir belki ihtiyaç duyarım.  Arkadaşlarımın çoğu iyi hoca olursun diye baskı yapıyor ama benim kafamda yok."
 
"Götürebileceğim kadar götüreceğim"
 
Şahin, futbolculuk kariyerine dair planlarına ilişkin, "Kendimi iyi  hissediyorum ama bu yaşlar futbolun son devreleri, ne kadar götürebiliriz, vücut  ne kadar izin verir bilmiyorum. Götürebileceğim kadar götüreceğim, çünkü bu işi  severek yapıyorum" dedi.
 
Maddiyatın kendisi için arka planda olduğunu, sahaya çıkmaktan, futbol  oynamaktan, heyecanı yaşamaktan keyif aldığını dile getiren Selçuk,  "Gençlerbirliği ile bir sene daha kontratım var. Bittikten sonra umarım daha da  kalırız. Burada bitirmek isterim çünkü camiayı sevdim. Futbolculuğumun da son  dönemi, umarım birkaç sene daha oynayıp burada bırakabiliriz" şeklinde görüş  belirtti.
 
Başkent ekibine transfer olduğunda kırmızı-siyahlı taraftarlar ve  futbol camiasının şüphe duymasının normal olduğunu dile getiren Selçuk, şu  değerlendirmeyi yaptı: "Taraftarlar, 34-35 yaşında bir oyuncu geliyor, takımın durumu kritik,  katkısı olacak mı, mutlaka bunları düşünmüşlerdir. Sadece Gençlerbirliği değil  futbol camiası da düşünmüştür. Kendi adıma çalışmayı seven, sorumluk alan, göreve  soyunduğumda da üstesinden gelen bir yapım var. Zor bir göreve geldiğimi  biliyordum, amacım çalışarak üstesinden gelmek. Başarılı oldum en azından  şimdilik. Antrenman yapmaktan bıktım mı, hayır. Bu işi seviyorum. Ağır  antrenmanları hiçbir futbolcu istemez ama sahaya çıkıp top oynamak keyifli. Bunu  küçükken arkadaşlarla zevk olarak yapıyorduk. Şimdi hem zevk hem de maddi bir  kazancı var. Şimdi de çıkıp sahaya futbol oynamaktan bıktım demem çünkü  seviyorum."
 
"Yiğit, lakabıyla anılır"
 
Selçuk Şahin, karşılıklı futbol oynadıkları İbrahim Üzülmez ile A  Milli Takım'da birlikte forma da giydiklerini hatırlatarak, "Hocamız hırslı,  istekli. Bu görüntüsü 'Deli İbrahim" lakabını almasına neden olmuş. Yiğit  lakabıyla anılır" ifadelerini kullandı.
 
Gençlerbirliği taraftarının da İbrahim Üzülmez'i "Deli İbrahim"  lakabıyla tribüne çağırdığını belirten Selçuk Şahin, şunları kaydetti: "Hocamız en az bizim kadar hırslı ve istekli. Mutlaka başarı istiyor,  oyuncularla da arasında bir sinerji oluştu. Bütün olarak ilerlemek istiyoruz,  hocası, yönetimi, taraftarıyla... Sinerjiyi yakaladık, devam etmek istiyoruz.  Gözümüz biraz daha yukarılarda ama alttan gelen takımlar da kazanıyor. Pes etmiş  değiller. Güzel bir yarış olacağa benziyor. Geldiğimde, 'sezon sonuna kadar bu  tablonun içinde olmak istemiyoruz, bir kaç galibiyet alarak buradan çıkmak  istiyoruz' demiştim. 4'te 4 yaptık ama  kaybettiğiniz zaman tekrar potaya  girebilirsiniz. O nedenle de aynı ciddiyetle devam etmek istiyoruz."
 

Sonraki Haber