''Ligde kalalım bu bana yeter''

Eskişehirsporlu Kamil Ahmet Çörekçi, "Eskişehirspor'u ligde tutalım bu bana yeter." dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un gurbetçi sağ beki Kamil Ahmet Çörekçi, "Şu anda sadece Eskişehirspor'u düşünüyorum. Eskişehirspor'u ligde tutalım bu bana yeter." dedi.

Siyah-kırmızılı takımda 3 sezondur forma giyen Kamil Ahmet, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, futbola, İngiltere'nin Fulham takımın altyapısında  başladığını belirterek, daha sonra İngiltere'nin Milwall takımında forma  giydiğini kaydetti.
 
Türk Milli Takımı'nın alt kademelerinde forma şansı bulduğunu ifade  eden Kamil Ahmet, "O dönem Türkiye'deki birkaç kulüp benimle ilgilendi. Ancak ben  hiç gelmeyi düşünmedim. 18 yaşımda Bucaspor'dan transfer teklifi geldi. O teklifi  değerlendirip, Türkiye'deki futbol hayatıma başladım. Bucaspor'dan sonra  Kayserispor'a oradan da Adana Demirspor'a transfer oldum. 2013-2014 sezonunda da  Eskişehirspor forması giymeye başladım. Türkiye'ye ilk geldiğim günler ailemden  uzakta olmak beni zorladı. Şimdi alıştım artık, 24 yaşıma geldim." diye konuştu.
 
"Sadece Eskişehirspor'u düşünüyorum"
Kamil Ahmet, Eskişehirspor'un Spor Toto Süper Lig'in 2015-2016  sezonuna kötü başladığını belirtti.
Son haftalarda ligde güzel bir seri yakaladıklarını anlatan Kamil  Ahmet Çörekçi, şunları söyledi:
 
"Takımın gayet iyi bir havası var. Gaziantepspor bizim için çok önemli  ve kırılma maçı olacak. Gaziantepspor maçını kazanıp, ligde kalacağımıza  inanıyorum. Öncelikli hedefim Eskişehirspor'un ligde kalmasına katkı sağlamak. Şu  anda sadece Eskişehirspor'u düşünüyorum. Eskişehirspor'u ligde tutalım bu bana  yeter. Daha sonra Türkiye A Milli Futbol Takım'da forma giymek istiyorum."
 
Sağ bek oyuncusu Kamil Ahmet, Türkiye'de Fenerbahçeli futbolcu Gökhan  Gönül'ü, Avrupa futbolunda da Bayern Münih'ten Philipp Lahm ve Barcelona'dan da  Dani Alves'i beğendiğine anlatarak, Lahm ve ABD'nin LA Galaxy takımında forma  giyen Steven Gerrard'ı, çocukluğunda beri kendisine örnek aldığını vurguladı.
 
Doğduğu ve futbola başladığı İngiltere'de Leicester kentinin takımının  şampiyon olduğunu da anımsatan Çörekçi, "Leicester'in İngiltere şampiyonu olması  herkesi şaşırttı. Futbolda her şeyini olabileceğini gösterdiler. İngiltere'de o  kadar büyük takımlar var. Ancak Leicester, aralarında sıyrılıp şampiyon oldu."  şeklinde konuştu.
 
"Menajerler canımızı sıkıyor"
Kamil Ahmet Çörekçi, bir yandan takımının ligde kalması için mücadele  ederken bir yandan da daha önce çalıştığı menajerlerle sorun yaşadığını  vurguladı.
 
Takım arkadaşı olan Engin Bekdemir ile daha önce kendilerinden  bekledikleri hizmeti almadıkları gerekçesiyle İngiliz menajer Leigh Cramer ve  Türk ortağı Timuçin Derviş'ten ayrıldıklarını anlatan Kamil Ahmet Çörekçi,  "Menajerler canımızı sıkıyor. Onlardan ayrıldık diye İngiltere'de yaşayan babamın  iş yerine giderek para isteyip, tehdit etmişler. Benzer sorunları Engin Bekdemir  de yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber