''Türkiye'nin en hızlı hücuma çıkan takımı''

Güntekin Onay, yazısında dün oynanan Beşiktaş-Başakşehir maçını değerlendirdi ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Vatan Gazetesi yazarlarından Güntekin Onay, Beşiktaş-Başakşehir maçının değerlendirmesini yaptı.

SAHANIN TEK HAKİMİ BEŞİKTAŞ'TI

Beşiktaş ilk yarıda sahanın tek hakimiydi. İstediği oyunu oynadı, rakibini oynatmadı. 2. yarıda siyah-beyazlıların 6-7 net pozisyonu var ama sanıyorum Şenol Güneş, ilk yarıyı daha çok beğenmiştir. Çünkü kontrol tamamen Beşiktaş’taydı. Bu maç 7-8 gollü bir Beşiktaş galibiyeti ile de bitebilirdi. Beşiktaş, orta alandan rakip ceza alanına Türkiye’de en hızlı geçen takım. Profesyonel futbolda en zor hadiselerden biri bu. Orta saha ile forvet arasındaki bağlantıyı böyle güçlü ve akıcı şekilde oluşturmak, özellikle de defansif oynayan takımlara karşı bunu yapmak işin en zor kısmı.

ŞENOL GÜNEŞ MANTALİTESİ

Beşiktaş geçen sezon ilk 4 haftada 4 gol atabilmişti. Bu sezon ise 12 attı. Ofansif anlamda Şenol Güneş farkı ve mantalitesi sahaya yansıyor. Ancak top rakibe geçtiği zaman hâlâ sorunlar var. Belli bölümlerde rakibin atak devamlılığı sağlamasına izin verdiler. Başakşehir 1 gol bulsa tarihi farka gidecek maç başka bir boyuta gelebilirdi. Son 20 dakika kaçan inanılmaz goller sonuç ne olursa olsun hoş görülmemeli. İşini her an ciddiye alacaksın ve fırsatları gole çevireceksin.

GOMEZ'İN İLK GOLÜ USTA İŞİ

Mario Gomez’in attığı ilk gol ortada pozisyon yokken tamamen bireysel beceri ile hazırlanmış bir usta işi. Eski günlerinden kesitler verdi. Farklı bir santrfor olduğunu gösterdi. Varlığı takıma güven veriyor, rakibi tedirgin ediyor. Rahatlıkla 5 gol atabilirdi. Hücum bölgesindeki oyuncular birbirlerinin özelliklerini daha iyi tanıyınca Beşiktaş daha da etkili olacaktır. Gökhan, sıradan-iyi-yıldız ve süperstar futbolcu arasında bir noktada dolaşıyor. Bazen anlamsız top kayıpları yapıyor, bazen de harika işlere imza atıyor. Daha direkt, keskin ve çabuk oynadığında durdurulması zor. Maçlarını izlerse en doğru yargıya varıp, başkabir sevi-ye oyuncu olma konusunda en büyük adımı atacaktır.

MİLLİ ARA SOSA'YA YARAMIŞ

Sosa milli maç arasında güçlenmiş. Atiba ile oyunu çok iyi yönetti, yönlendirdi. Beşiktaş dün Başakşe-hir’i sahadan sildi. Ancak böyle bir takımı 10 bin kişinin izlemesi çok üzücü. Bu takım çok daha fazlasını hak ediyor.

Sonraki Haber