Beşiktaş'ın B planı yok !

Şenol Güneş’in Fenerbahçe'ye karşı farklı bir planlamayla çıkması hesapları alt üst etti.

Fenerbahçe’ye karşı derbiden mağlup ayrılan Beşiktaş’ta hücumdaki tıkanıklık sıkıntı çıkardı. İlk yarıda rakibin savunma aksiyonlarına cevap verilememesi etkili oldu.

Beşiktaş’ta zirve yarışında hayati öneme sahip Fenerbahçe maçında gelen 2-0’lık yenilginin reçetesi belli oldu. Hücumda rakibine oranla daha eksik kalan siyah-beyazlılar, B planının bulunmamasının sıkıntısını çekti.

Şenol Güneş’in takımını çok iyi izleyen Vitor Pereira ve ekibinin farklı bir planlamayla çıkması da hesapları alt üst etti. Özellikle duran toplarda adam paylaşımlarında sıkıntılar yaşanırken, hücumda da benzer dağınıklık dikkat çekti.

Kanatlarda yer alan Quaresma ve Olcay’ın kenar bekleri Gökhan ile Caner karşısında pasif kalmaları özellikle göze battı. İkinci yarı oyuna giren Gökhan Töre’nin kenardan çok merkezden hücum yapmaya çalışması öne çıktı. En ciddi iki atağını 85. dakikadan sonra yapabilen Beşiktaş’ta ekstra bir planlama olmadı.

Ayrıca son 6 maçın yıldızı Jose Sosa’nın Mehmet Topal önünde pasif kalması ve Oğuzhan Özyakup ile Atiba’nın da Souza’ya karşı koyamaması çözümsüzlük yarattı. Son vuruşlarda beklenen etkinin olmaması başta Gomez olmak üzere bütün umutları dağıttı.

Sonraki Haber