Fenerbahçe'de büyük çöküş !

Bu sezon şampiyonluk yarışından erken kopan Fenerbahçe lider Beşiktaş'ın tam 12 puan gerisinde kaldı.

Vitor Pereira döneminde iç sahadaki 12 maç sonunda 10 galibiyet, iki beraberlik alan Fenerbahçe, bu sezon 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyette kaldı, tam 9 puan az topladı. Bu tablo takımı lider Beşiktaş'ın 12 puan gerisinde bıraktı.

Bu sezon şampiyonluk yarışından erken kopan Fenerbahçe lider Beşiktaş'ın tam 12 puan gerisinde kaldı. Bu tablonun ortaya çıkmasındaki en önemli etkenlerden biri de iç saha performansıydı.

Geçmiş yıllarda Kadıköy'de rakiplerine kurduğu üstünlük sayesinde zirvenin hep içinde kalan sarı-lacivertlilerde bu sezon tam tersi bir durum yaşanıyor. Fenerbahçe geçen sezonki iç saha performansına göre tam 9 puan az toplamış durumda...

Vitor Pereira döneminde 10 galibiyet alan ve mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe tam 32 puan toplamıştı. Bu sezon ise 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 23 puan alınabildi.

İç sahadaki bu performans liderle 12 puanlık farkın oluşmasında ana etken oldu. Sarı-lacivertli takım evinde Kayserispor ile 3-3, Alanyaspor ile 1-1, Beşiktaş ile 0-0, Adanaspor ile 2-2 ve Kasımpaşa ile 0-0 berabere kalırken, Bursaspor'a 1-0 yenilmişti.

Seyirci ve özgüven

Takımın iç sahadaki bu kötü performansında sadece taktik ve teknik detaylar belirleyici değildi. Tribünlerin boş olması ve yükselen protestolar ve farklı sesler Kadıköy'ü deplasman takımları için daha kolay hale getirdi. Birçok futbolcunun da tribünlerin boş olmasından ve yapılan protestolardan olumsuz etkilendiği belirtildi. Bu sezon tribünlerin daha dolu olduğu Manchester United, Feyenoord ve Galatasaray gibi maçlarda ise sarı-lacivertli takım taraftar desteği ile daha etkiliydi.

Milliyet

Sonraki Haber