Fenerbahçe'nin derbi duvarı !

Fenerbahçe’nin zorlu Galatasaray maçı öncesi defans tandemindeki uyum ve başarı istatistiklere de yansıdı.

OPTA’nın hazırladığı verilerde, Skrtel ve Kjaer ikilisi yine takımın öne çıkanları oldu.

Sezon başında takıma katılan Martin Skrtel, ilk 10 haftalık bölümde ciddi bir katkı sundu. Ligin en iyi savunmacılarından olan Slovak yıldız, 10 maçta 17 top kapma, 48 uzaklaştırma ve 30 pas arası yapma ile fark yarattı. 
 
Yüzde 85’lik pas isabetliyle hem ligin hem de takımının en iyileri arasındaki tecrübeli yıldız, toplamda da 462 pas isabeti buldu. Takımın 3. kaptanı Simon Kjaer de en az takım arkadaşı kadar etki sağladı. 8 maçta görev alan Danimarkalı, 10 top kapma, 20 uzaklaştırma ve 14 pas arası yaptı. 252 pas isabetiyle de yüzde 78 oranı yakalayan 27 yaşındaki oyuncu önemli bir başarı elde etti.
 
Dersimiz  pozisyon  alma! 
 
Sarı-lacivertli ekipte derbi hazırlıkları devam ediyor. Takımda perşembe gününden itibaren taktik çalışmalara geçildi. Ancak bu çalışmalar yoğun tempoda geçmiyor. Teknik Direktör Advocaat’ın bu çalışmalarda üzerinde durduğu temel konu pozisyon bilgisi.
 
Sık sık oyunu durduran Hollandalı hoca, oyuncularına uyarılarda bulunuyor. Burada temel hedef, çalışmanın yüksek tempo ve rekabet ortamında geçmesi değil. Derbiye çıkacak olan futbolcuların öncelikle ne yapacağını çalışmalarda gerçek anlamda anlaması ve bunu yapabilmesi. Gerek savunma gerekse de hücumda Advocaat, tek tek oyunculara görevlerini detaylarıyla anlatıyor. 
 
Bu arada sakatlıktan çıkan Ozan Tufan, dünkü çalışmanın tamamında yer aldı. Milli futbolcu son iki gündür yapılan tüm çalışmalarda takımla birlikte çalıştı. 
 
Takımın dinamosu Emenike
 
Ezeli rakibi Galatasaray’ı evinde ağırlayacak olan Fenerbahçe’de Emmanuel Emenike faktörü öne çıkıyor. Geçmiş yıllara oranla daha istekli ve çalışkan bir görüntüde olan Emenike, sarı-kırmızılılara karşı ilk 11’de olmanın hesaplarını yapıyor.
 
Derbide oynamak adına oldukça istekli görünen Nijeryalı yıldız, birçok ihtimali göz önünde tutuyor. Jeremain Lens’in yokluğu nedeniyle sağ kanatta kimin görev alacağı ile ilgili karar verilmesi beklenirken, Emenike’nin durumunun dikkat çektiği belirtildi. 28 yaşındaki futbolcunun forvet haricinde kanatlarda da görevlendirmeye sıcak baktığı, derbiyi hem takım hem de kendisi adına çok önemsediği kaydedildi.
 
Öte yandan derbi hazırlıklarında neşe kaynağı da Emenike oluyor. Tecrübeli forvet, idman sahasında ve tesislerin içinde arkadaşlarıyla sürekli şakalaşıp, moralleri artırıyor. 

Sonraki Haber