Fikret Orman rest çekti !

Fikret Orman, Alman golcüyle temas kurmadıklarını açıkladı.

Başkan Fikret Orman, Beşiktaşlı taraftarların umutla yeniden takımda görmek istedikleri Mario Gomez ve Milan’a gitmek için uzun süredir direnen Jose Sosa’nın son durumlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
Adriano’nun imza töreni ardından gündemdeki konuları değerlendiren Orman, Beşiktaş’a veda açıklamasından sonra Mario Gomez’le temas kurmadıklarını söyledi. Siyah-beyazlı kulübün patronu, “Gomez ile konuşacağımız bir mevzu yok. Randevu haberi yalan. Gomez, Türkiye’deki politik durumdan dolayı istemedi. Gomez, Beşiktaş’a gelmek isterse biz ikna etmeye çalışırız. Ben ne Gomez ile konuştum, ne mesaj attım. Açıklama yaptıktan sonra temasımız yoktur. Burada oynayan oyuncular için bu ülke güvenli, Gomez için değil olamaz. Gomez ile alakalı ikna sürecimiz yok. Quaresma nasıl gelirken, ‘ben evime dönmek istiyorum’ dedi. Gomez de bunu derse oturur, konuşuruz. Buraya ne oyuncular geldi ve gitti. Daha iyileri de gelir” diye konuştu.
 
‘Burası Beşiktaş’
 
Başkan Orman, Sosa’nın ayrılması için şartların belli olduğunu da dile getirdi. 
 
Arjantinli futbolcunun kulüp disiplinine uymak zorunda olduğunu kaydeden Orman, “Sosa’nın önünde 3 tane yol var. Ya gelecek hocasından, takım arkadaşlarından özür dileyecek ve çalışmalara başlayacak. Ya onu isteyen kulüp varsa bonservis beklentilerimizi karşılayacak, ya da nasıl zamanında Quaresma en kötü olduğumuz dönemde takımdan ayrı 6 ay antrenman yaptı, o da 1 sene yapar. Beşiktaş’ın disiplinine uyacak. Burası Beşiktaş. Kimse ayaklarının altına bu kulübü alamaz. Biz aklını başına alarak, kalması tarafındayız. Bu onun bileceği iş” ifadelerini kullandı.
 
‘Eto’o ile ilgimiz bitti’
 
Fikret Orman, Mario Gomez’in yerine düşünülen Antalyaspor’un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto’o ile artık ilgilenmediklerini söyledi.
 
Eto’o’nun Beşiktaş’a gelmek istediğini kaydeden Orman, “Eto’o, Beşiktaş taraftarına sempatik geliyor. Bizim de şahsen tanıdığımız bir oyuncu. Beşiktaş’a gelmek istediğini ifade etmiş. Biz de şartları konuştuk. Biz hiçbir oyuncu için anti ahlaki bir işe girmeyiz. Oyuncu ‘ben oradan çıkacağım’ dediği için ‘çık gel’ dedik. ‘Beşiktaş bizimle konuşsun’ diyorlar. Beşiktaş sizinle ne konuşacak? Biz Eto’o dan ilgimizi çektik. Eto’o, Antalyaspor’da topunu oynasın. ‘İlgi var’ dediğimiz an oyuncular istiyorlar. Kimse bizim zekamızla oynamasın. Biz gayri yasal para kazanmıyoruz. Eto’o ile alakamızı kesmişizdir. Onların böyle bir beklentisi varsa Eto’o’nun gideceği kulüple konuşsunlar” dedi.
 
‘Balotelli problemli Benteke çok pahalı’
 
Golcü adayları arasında isimleri geçen Balotelli ve Benteke’nin durumlarını değerlendiren Başkan Fikret Orman her iki futbolcunun da transferinin mümkün görünmediğini bildirdi. 
 
Orman, “Balotelli önemli bir yıldız fakat problemli. Öyle bir imajı var. Bir oyuncu ile alakalı ikna olursak hocamızla konuşuruz. Balotelli konuşulacak bir mevzu değil. Biz prensiplerimiz içerisinde görüşmelerimizi yaparız. Buna inandıktan sonra hocamız ile istişare ederiz. Benteke’yi takımda görmek isteriz ama çok büyük bir ücretle Liverpool’a transfer oldu. Kolay bir transfer gibi gözükmüyor. İlgilendiğimiz başka oyuncular da var. 2 ya da 3 transfer yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
‘Ömer’i gördünüz’
 
Başkan Fikret Orman bir golcü ve bir stoperle transferi kapatacaklarını söyledi. Aras Özbiliz ve Ömer Şişmanoğlu’nun ortaya koyduğu performansdan övgüyle bahseden Orman, “Sol beke Adriano, sağ beke Gökhan’a aldık. Rhodolfo’nun adaptasyonundan dolayı 1 stoper alacağız ve Gomez’den dolayı da santrafor alacağız. Aras’ı kimse transfer olarak görmüyor. Gayet de başarılı bir oyun ortaya koydu. Ömer’in performansını da gördünüz. Biz asla ve asla bütçe dışına çıkıp, gelir dengesini bozan transferler yapmayacağız” diye konuştu.
 
Oğuzhan için Pogba örneği
 
Beşiktaş Başkanı, Borussia Dortmund’dan transfer ettikleri genç yetenek Oğuzhan Aydoğan’dan büyük beklenti içinde olduklarını açıkladı. Henüz 19 yaşındaki oyuncuyu gelecekte yüksek bedeller karşılığında Avrupa’ya satabileceklerini ima eden Orman, “Manchester United, Pogba’yı gönderdi ve şimdi 120 milyon euroya geri aldı. Manchester United onu neden bıraktıysa, biz de Oğuzhan’ı o yüzden aldık” yorumunu yaptı. Fikret Orman dört sezondur Beşiktaş forması giyen Oğuzhan Özyakup’u satmak istemediklerini de bildirdi.
 
 ‘Barcelona da  yardımcı oldu’ 

 
Başkan Fikret Orman, Adriano’nun eski kulübü Barcelona’nın transferde tecrübeli oyuncuya yardımcı olduğunu söyledi. Beşiktaş’a önemli bir oyuncu daha kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden Orman, “Adriano şampiyon bir takımdan ayrıldı, şampiyon bir takıma geldi. Burada zorluk çekeceğini düşünmüyorum. En önemli konu Beşiktaş’ın dünya kulübü olmasıdır. Amacımız burada Avrupa kupası kaldırmak. Beşiktaş’a benden önce de çok önemli oyuncular geldi. Adriano’dan beklentimiz kariyerini ve tecrübesini hem Beşiktaş’a hem de Türk futboluna vermesidir” dedi.

Sonraki Haber