Skrtel'in bilinmeyenleri !

Fenerbahçe'nin yeni transferi Skrtel'in bilinmeyen özellikleri...

En önemi özelliği komple bir futbolcu olması. Rakiplerine geçit vermeyen, 'top geçer, adam geçmez' sözünün hakkını veren fizik güce dayalı futbolunun yanı sıra, savunmadaki pozisyon alma becerisi ve yerde olduğu kadar hava toplarında da etkili olmasıyla dikkat çekiyor. Tekniğinin düzgün olması, geriden hücum başlatma imkanı sağlıyor. 
 
Premier Lig'de 16 golü var 
Savunma becerisi bu kadar üst düzeyde olan bir oyuncunun, hücum etkinliğinin de olması pek sık rastlanan bir durum değildir. Ancak 31 yaşındaki stoper oyuncu karşı yarı alanda da oynayabilen bir isim. Zaman zaman takımına gol yollarında da katkı sağlıyor. Liverpool formasını 320 maçta giydi, 18 gol attı. Bunların ikisi kupada atılan gollerdi. Zenit'te de 68 maçta 2 golü var.
 
Duran topları seviyor 
Özellikle duran toplarda ileri çıkarak, ceza sahası içinde kafa vuruşlarıyla fileleri havalandırma becerisine sahip. Gol atmadığı durumlarda bile, rakip savunmayı yıpratıp dikkatini dağıtarak arkadaşlarına alan açma ve rahat hareket etme imkanı hazırlıyor.
 
'Böyle oyuncu görmedim'
Zenit forması giydiği dönemdeki hocası Vlastimil Petrzela, öğrencisi için "21 yıldır teknik direktörlük yapıyorum. Bu süre zarfında böyle iyi bir oyuncuyla karşılaşmadım. Kendine güveni müthiş, önünde çokparlak bir gelecek var" derken, Liverpool'a imza atmasının ardından teknik direktör Rafa Benitez ise "Skrtel agresif, seri ve hava toplarında iyi bir oyuncu. Bize çok katkısı olacak" yorumunu yapmıştı.   
 
Agger için 9, Skrtel için 10 milyon 
Fenerbahçe'nin savunmanın ortası için ilk tercihi Daniel Agger'di. Ancak Danimarkalı stoper geçtiğimiz ay futbolu bıraktığını açıkladı. Agger ve Skrtel Liverpool'da altı yıl birlikte forma giydiler. Premier Lig ekibi Slovak futbolcu için daha büyük rakamları gözden çıkarmış, Agger için 9, Skrtel için ise 10 milyon euroluk bonservis bedelleri ödemişti. 
 
Direkt kırmızı kart görmedi  
Martin Skrtel sert oyun yapısına karşın az kart görmesiyle dikkat çekiyor. Kariyeri boyunca iki kez kırmızı kart gören futbolcu, bunlarda ikinci sarıdan atılırken, direkt kırmızı kart ise görmedi. De Dea'ya yaptığı kasti hareket nedeniyle üç maç ceza alsa da, maç içinde hakemin gözünden kaçan pozisyonun tekrar görüntüleri izlenerek verilmişti bu karar. Skrtel, 'çaktırmadan faul yapma' konusundaki becerisiyle de dikkat çekiyor.   
 
Sonun başlangıcı olan maç 
Martin Skrtel için Liverpool'da sonun başlangıcı, Premier Lig'de geçen sezonun 29. hafta maçı oldu. Kırmızılar Southampton deplasmanında ilk yarıyı 2-0 galip tamamlarken, Slovak futbolcu ikinci yarının başında oyuna dahil oldu. Ev sahibi ekip bu andan itibaren üç gol birden atarak karşılaşmayı 3-2 kazandı. Mağlubiyetin sorumlusu olarak gösterilen Srtel için adeta linç kampanyası başlatıldı. Bu tepkilerle birlikte futbolcuyla taraftarın arası açıldı. 
 
Klopp'a hakaret etti 
Slovak futbolcu kariyerinin en büyük skandalına ise geçtiğimiz hafta imza attı. Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çeken oyuncu, hocası için hakaretamiz bir ifade kullandı. Slovakça 'KloppJeKokot' ibaresinin anlamının ortaya çıkmasının ardından bu mesajı silse de, bir anda sosyal medya ve internet sitelerinde yayılmasını engelleyemedi. 

Sonraki Haber