Tartışma yaratan pozisyon !

Maçın 61. dakikasında Erkan Zengin vurdu, top ceza sahası içinde Denayer’in eliyle buluştu. Bordo-mavililer “Penaltı”, hakem Cüneyt Çakır ise “Devam” dedi.

Trabzonspor, Galatasaray karşısında baskın bir futbol ortaya koydu, ancak iki şutu direkten dönüp, bir de 61. dakikada beklediği penaltı verilmeyince yıkıldı.

İkinci yarıda daha baskın bir futbol ortaya koyan bordo-mavililer, 55. dakikada Erkan Zengin’in ve 59’da Marin’in direkten dönen şutlarıyla yıkıldı. Bunların hemen ardından da tartışılan penaltı pozisyonu geldi.

61. dakika oynanırken, Trabzonspor’dan Erkan Zengin, kaleye doğru bir şut çekti. Ancak ceza sahası içerisinde bulunan ve bu sezon ilk kez ligde 11’de yer alan Denayer’in sol eli vücudundan açıktaydı ve meşin yuvarlak da onunla buluştu.

Tribünler ve bordo-mavili futbolcular, penaltı diyerek itirazda bulundu. Ancak hakem Cüneyt Çakır bu görüşe katılmadı. İki futbolcu arasındaki mesafenin çok yakın olduğunu düşünen Çakır, pozisyon için “Devam” kararı verdi.

Güvenlikçiye gözaltı

Maçın ardından Çakır ve arkadaşları soyunma odasına giderken tribünlerden çok sayıda yabancı cisim atıldı. Soyunma odası tünelinde bulunan bir güvenlik görevlisi ise Çakır’a sözlü tacizde bulundu. Hakem Cüneyt Çakır tarafından şikayet edilen güvenlikçi polisler tarafından gözaltına alındı. Çakır’a havalimanında da tepki olduğu bundan dolayı hakemlerin VIP’den uçağa alındığı ifade edildi.

Sonraki Haber