Trabzon'da Mete Kalkavan isyanı

Trabzonspor, FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan'ın Beşiktaş maçındaki tartışmalı kararlarına adeta isyan etti.

Hakem Mete Kalkavan’ın ilk yarıda çaldığı penaltı düdüğü ve ikinci devre Yusuf Erdoğan’a çok sert bir müdahalede bulunan Ricardo Quaresma’ya sadece sarı kart çıkarması karşılaşmaya damgasını vurdu.

Beşiktaş ile Trabzonspor’u karşı karşıya getiren maçtaki hakem kararları büyük tartışma yarattı. Müsabakanın FIFA kokartlı hakemi Mete Kalkavan ilk yarıda Beşiktaş lehine çaldığı penaltı düdüğü ile bordo-mavililerin tepkisini çekti.

Ricardo Quaresma karşılaşmanın 17. dakikasında Matus Bero’ya takılarak yerde kalırken Mete Kalkavan tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Bordo-mavili oyuncular bu pozisyonda Quaresma’nın kendisini yere bıraktığı gerekçesiyle Kalkavan’a uzun süre itirazda bulundu.

Mete Kalkavan’ın ikinci yarıda Yusuf Erdoğan’a çok sert bir müdahalede bulunan Ricarda Quaresma’ya sadece sarı kart çıkarması da tepki topladı. Portekizli futbolcu ayağından açtığı topu yeniden kazanmak isterken Yusuf’un bacağına tabanıyla ağır bir darbe indirirken, Mete Kalkavan’dan sarı kart gördü. Karadeniz ekibi oyuncuları ve teknik heyet, Quaresma’ya kırmızı kart göstermemesi nedeniyle Kalkavan’a isyan etti.

Uzun süre acı içinde kıvranan ve acısından gözlaşlarını tutamayan Yusuf Erdoğan, yedek kulübesine çıkmak istediğini bildirdi. Teknik Direktör Ersun Yanal oyuna devam edemeyecek durumda olan yıldız futbolcunun yerine Aytaç’ı sahaya sürdü.

Sonraki Haber