Fenerbahçe ManU'yu yıktı geçti ! Tarihi zafer...

Fenerbahçe, A Grubu'ndaki 4. maçında kendi sahasında İngiliz ekibi Manchester United ile karşı karşıya geldi: 2-1

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe sahasında İngiltere ekibi Manchester United'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından grupta Fenerbahçe 7 puana yükseldi, Machester United ise 6 puanda kaldı.

Goller: Dk. 2 Moussa Sow, Dk. 59 Jeremain Lens (Fenerbahçe); Dk. 89 Wayne Rooney (Manchester United)

MAÇTAN NOTLAR

Dick Advocaat'tan 2 değişiklik


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında İngiliz ekibi Manchester United karşısında takımını 2 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu 5-0 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçının kadrosunda biri zorunlu olmak üzere 2 değişiklik yaptı. Kardemir Karabükspor maçında 2 gol ve 1 asistle ön plana çıkan Robin van Persie'yi kenarda oturtan Advocaat, Moussa Sow'u tek forvet olarak sahaya sürdü. Kardemir Karabükspor maçında 1 gole imza atan Aatif Chahechouhe ise UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer alamadı. Advocaat bu ismin yerine ise Alper Potuk'a forma verdi. Kalede Volkan Demirel'le başlayan Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Ön liberoda Mehmet Topal, Josef de Souza ikilisini bozmayan Advocaat, kanatlarda yine Jeremain Lens ile Volkan Şen'i oynattı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkasında Alper Potuk, ileri uçta ise Sow forma giydi.

Robin van Persie 4 maç sonra yedek başladı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, 4 maç sonra yedek kulübesine çekildi. Son 4 maçta ilk 11'de sahaya çıkan ve iyi bir performans ortaya koyan golcü futbolcu, eski takımı Manchester United karşısında yedekler arasında bekledi. Van Persie'nin yerine oynayan Sow ise 4 maç sonra ilk 11'de forma şansı yakaladı.

Fenerbahçe'de 2 eksik

Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden Ozan Tufan ile Gregory van der Wiel, Manchester United karşısında kadroda yer almadı. Bu isimlerin dışında Chahechouhe ile Jose Fernandao da UEFA listesine alınmadığı için kadroya giremedi.

"Kupa 2"de 100. maç

Fenerbahçe, Avrupa'nın kulüpler bazındaki iki numaralı organizasyonunda 100. maçını Manchester United'a karşı oynadı. Sarı-lacivertliler, 1971-1972 sezonunda düzenlenen ilk UEFA Kupası organizasyonundan bu yana bu kulvarda 99 maça çıktı. Bu maçlarda Fenerbahçe, 42 galibiyet, 23 beraberlik ve 34 mağlubiyet aldı. Öte yandan Fenerbahçe, "Kupa 2"de 50. iç saha maçını da Manchester United karşısında oynadı.

Sezonun en kalabalık taraftarı

Fenerbahçeli taraftarlar bu sezon Kadıköy'deki bir maça ilk defa yoğun ilgi gösterdi. Ligde 5, Avrupa'da 3 olmak üzere bu sezon Ülker Stadı'nda 8 maça çıkan sarı-lacivertliler, istediği taraftar desteğinden yoksun kalmıştı. Tribünlerdeki yaklaşık 40 bin Fenerbahçeli taraftar takımlarına destek oldu. Manchester United taraftarı ise kendileri için ayrılan tribünün tamamını doldurdu. Maçı bin 500 kadar İngiliz taraftar takip etti.

Jose Mourinho'dan 3 değişiklik

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, Premier Lig'de son oynadıkları Burnley maçına göre takımında 3 değişiklik yaptı. Premier Lig'de 0-0 berabere biten maçta ilk 11'de yer alan Jesse Lingard ilk 18'e giremezken, Juan Mata ve Zlatan Ibrahimovic yedek kulübesinde şans bekledi. Portekizli teknik adam bu isimlerin yerine Morgan, Schneirderlin, Anthony Martial ve Wayne Rooney'i ilk 11'de sahaya sürdü. İngiliz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Chris Smalling, Eric Bailly ve Antonio Valencia kadroda yer almadı. Manchester United'da bu isimlerin dışında Memphis Depay ile UEFA listesine alınmaya Bastian Schweinsteiger İstanbul'a getirilmedi.

FENERBAHÇE: 2 - MANCHESTER UNITED: 1

Stat: Ülker
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Lens, Volkan Şen, Sow
Teknik Direktör: Dick Advocaat

Manchester United: De Gea, Darmian, Rojo, Blind, Shaw, Schneiderlin, Herrera, Pogba (Dk. 30 Ibrahimovic), Rashford, Martial, Rooney
Teknik Direktör: Jose Mourinho

Goller: Dk. 2 Moussa Sow, Dk. 59 Jeremain Lens (Fenerbahçe); Dk. 89 Wayne Rooney (Manchester United)
Sarı Kartlar: Dk. 43 Volkan Demirel (Fenerbahçe); Dk. 12 Schneiderlin, Dk. 18 Herrera (Manchester United)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Milorad Mazic'in son düdüğü ile karşılaşmayı 2-1 kazanıyoruz. Bu sonuçla gruptaki puanını 7'ye yükselten Fenerbahçe, averajla 2. sırada yer alırken, Manchester United, 6 puanla 3. sıraya düşüyor. Bu grupta oynanan diğer maçta Zorya ile Feyenoord, 1-1 berabere kaldı

90. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Juan Mata geçiyor. Mata'nın ortası ile penaltı noktası üzerinde topla buluşan Wayne Rooney'nin kafa vuruşunu çizgi üzerinde İsmail Köybaşı kornere uzaklaştırıyor.

89. DK: GOL! Manchester United, Wayne Rooney'in attığı golle skoru 2-1 yapıyor.

85. DK: Sol çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Anthony Martial'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

84. DK: Fenerbahçe yarı alanının ortalarında sağ kanatta Manchester United atağını topa eliyle müdahale ederek kesen Şener Özbayraklı, sarı kart görüyor.

78. DK: Hızlı gelişen atağımızda Alper Potuk'un pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Jeremain Lens, yerden pasını arka direğe hareketlenen Emmanuel Emenike'ye vermek istiyor ancak Emenike bu pasa yetişemeyince mutlak bir golden oluyoruz.

75. DK: Emmanuel Emenike'nin ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şuta kaleci David De Gea iki hamlede sahip oluyor.

69. DK: Jeremain Lens'in yerden pası ile altıpasın hemen dışında topla buluşan Emmanuel Emenike'nin çektiği şut kaleci David De Gea'nın ayaklarından dönüyor.

68. DK: Bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkımızı kullanıyoruz. Volkan Şen oyundan çıkarken yerine Emmanuel Emenike giriyor.

65. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Juan Mata geçiyor. Mata'nın ortası kalecimiz Volkan Demirel'de kalıyor.

61. DK: Manchester United, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Marcus Rashford'un yerine Henrikh Mkhitaryan'ı oyuna alarak kullanıyor.

59. DK: GOOOOOLLL!!! Jeremain Lens'in attığı golle Manchester United karşısında farkı 2'ye çıkarıyoruz. Zlatan Ibrahimovic'in Mehmet Topal'a yaptığı faulün ardından ceza sahası yayının hemen dışından sağ çaprazdan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Jeremain Lens geçiyor. Lens'in çektiği şut kaleci David De Gea'nın solundan ağlarla buluşuyor.

50. DK: Bu dakikalarda yapılan fauller nedeni ile karşılaşma sık sık duruyor.

46. DK: Manchester United, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Morgan Schneiderlin oyundan çıkarken yerine Juan Mata giriyor.

46. DK: İkinci yarı Manchester Unitedlı futbolcuların yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

45. DK: Milorad Mazic'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısını Moussa Sow'un attığı golle 1-0 önde tamamlıyoruz.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

43. DK: Topsuz alanda hakeme itirazlarda bulunan Volkan Demirel, sarı kart görüyor.

38. DK: Sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens, Luke Shaw'dan sıyrıldıktan sonra son çizgiden ortasını yapıyor ancak Manchester United savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

37. DK: Anthony Martial'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Wayne Rooney'nin ortasını Josef De Souza uzaklaştırıyor.

34. DK: Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Marcus Rashford, yerden ortasını arka direkte bulunan Zlatan Ibrahimovic'e yapmak istiyor ancak Volkan Demirel son anda müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

30. DK: Bu dakikada Manchester United, karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanan Paul Pogba oyundan çıkarken yerine Zlatan Ibrahimovic giriyor.

29. DK: Hızlı gelişen atağımızda orta sahada topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, yerden pasını sol kanatta bulunan Volkan Şen'e veriyor. Volkan Şen hiç bekletmeden ortasını arka direkte bulunan Jeremain Lens'e yapmak istiyor ancak Lens, bu ortaya dokunamayınca mutlak bir golden oluyoruz.

24. DK: Volkan Şen'in sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Jeremain Lens'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

23. DK: Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Paul Pogba'nın yerden çektiği şut kalecimiz Volkan Demirel'de kalıyor.

18. DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Josef De Souza'ya kayarak sert müdahalede bulunan Ander Herrera, sarı kart görüyor.

13. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına Jeremain Lens geçiyor. Lens'in ortası ile arka direkte buluşan Mehmet Topal'ın kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

12. DK: Sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens, son çizgide ceza sahasının hemen dışında Morgan Schneiderlin'in kayarak yaptığı müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda Morgan Schneiderlin, sarı kart görüyor.

10. DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Marcus Rashford'un yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

8. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Wayne Rooney geçiyor. Rooney'nin ortasını savunmasına yardımda gelen Moussa Sow, kafayla uzaklaştırıyor.

7. DK: Jeremain Lens'in Luke Shaw'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ander Herrera geçiyor. Ander Herrera'nın ortasını savunmamız kornere uzaklaştırıyor.

2. DK: Temsilcimiz Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim Hasan Ali Kaldırım oluyor.

2. DK: GOOOOOLLL!!! Moussa Sow'ın attığı mükemmel golle 1-0 öne geçiyoruz. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Moussa Sow'un rövaşatasında top kaleci David De Gea'nın bakışları arasında ağlarla buluşuyor.

1. DK: Karşılaşma Moussa Sow'un yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

-Manchester United'ın bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan oyuncusu ise 14 maçta 6 golü bulunan Zlatan Ibrahimovic. İsveçli yıldızı 13 maçta 4 gol atan Marcus Rashford takip ediyor.

-Bu sezon resmi maçlarda Fenerbahçe'nin en çok gol atan oyuncusu 14 maçta 7 gol kaydeden Emmanuel Emenike. Nijeryalı oyuncuyu 12 maçta 4 golle Robin Van Persie takip ediyor.

-Manchester United ise 10 haftası geride kalan İngiltere Premier Ligi'nde 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederken topladığı 15 puanla 8. sırada yer alıyor.

-9 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde eden Fenerbahçe, 15 puanla 5. sırada yer alıyor.

-UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda geride kalan 3 maçta Fenerbahçe, topladığı 4 puanla 3. sırada yer alırken, Manchester United, 6 puan ve averajla grupta 2. sırada yer alıyor.

-Manchester United, Türk takımları ile Avrupa kupalarında daha önce 15 kez karşılaşırken bu maçların 8'ini kazandı, 4'ünü kaybetti, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

-Fenerbahçe, daha önce Avrupa kupalarında İngiliz takımları ile 18 kez karşı karşıya gelirlen bu maçların 4'ünü kazandı, 11'ini kaybetti, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

-Fenerbahçe ile Manchester United, daha önce 5 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 2'sini Fenerbahçe, 3'ünü Manchester United kazandı. Bu maçlarda Fenerbahçe'nin 7, Manchester United'ın 12 golü bulunuyor.

-Manchester United'ta ise sakatlıkları bulunan Chris Smalling, Antonio Valencia ve Eric Bailly'nin yanı sıra Bastian Schweinsteiger, Michael Carrick ve Memphis Depay, maç kadrosunda yer almayan isimler.

-Temsilcimiz Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Gregory Van Der Wiel, Uygar Mert Zeybek ve Ozan Tufan ile UEFA'ya verilen 25 kişilik kadroda yer almayan Fernandao ve Aatif Chahechouhe, bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler.

-TSİ 21:00'da başlayacak müsabakayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.

-UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe, A Grubu'ndaki 4. maçında kendi sahasında İngiliz ekibi Manchester United ile karşı karşıya geliyor.

Sonraki Haber