Şenol Güneş'e ilk eleştiri

Beşiktaş’ta, yönetim kurulunun büyük çoğunluğu bu mağlubiyeti hücum futbolu oynanmasına bağladı.

Beşiktaşlı yöneticiler, Sporting karşısında yenilen gollerde defansın sürekli az adamla yakalandığını belirterek, takım savunmasında problem yaşandığını savundu. İdareciler, teknik heyetin değişikliklerde geç kaldığını da vurguladı.

Sporting karşısında alınan şok yenilgiyle Avrupa’ya veda eden Beşiktaş’ta, yönetim kurulunun büyük çoğunluğu bu mağlubiyeti hücum futbolu oynanmasına bağladı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle göze hoş gelen bir futbol oynandığını kabul eden siyah-beyazlı yöneticilerin, “Ancak Sporting karşısında bu kadar hücum düşünülmemeliydi. 1-0 öne geçince hatta 1-1’den sonra kontrollü oynayabilirdik” diye konuştukları ortaya çıktı.

Yeterli süre yok

Beşiktaş’ın yediği gollerde savunmanın az adamla yakalandığını düşünen yöneticilerin, Mario Gomez’in golüyle öne geçildikten sonra kontratak düzenine dönülmemesinin pahalıya patladığını savundukları vurgulandı. Mağlubiyeti sadece Tolga Zengin’in yediği hatalı gollere bağlamanın doğru olmadığını kendi aralarında değerlendiren siyah-beyazlılar, takım savunmasının yetersiz kaldığı görüşünü de dile getirdi.

Beşiktaşlı yöneticiler, oyuncu değişiklikleri konusunda da görüş alış verişinde bulundu. Değişikliklerin daha erken yapılması gerektiğine inanan siyah-beyazlıların, “Oyuna sonradan giren isimler, maçın kaderini değiştirme konusunda yeterli zamana sahip olamıyor” yorumunu yaptıkları öğrenildi.

Beşiktaşlı yöneticiler, Avrupa defterinin erken kapatılması nedeniyle kara bulutların takımın üzerine çökmesine izin verilmemesi gerektiğini de ifade etti.

Moral atağı

Başkan Fikret Orman’ın derbi öncesi teknik heyet ve futbolcularla tesislerde bir araya gelerek moral vermesi bekleniyor. Orman ve yöneticiler, Galatasaray derbisinin kazanılması halinde hem şampiyonluk yarışında çok önemli bir adım atılacağına hem de Sporting şokunun yaralarının sarılacağına inanıyor.

Sonraki Haber