Sporting Lizbon'un dikkat çeken özelliği

Portekiz ekibi gruptaki ilk maçında L.Moskova’ya 3-1 mağlup oldu ama yüzde 71 topla oynadı ve rakip kaleye 17 şut attı… Liginde de her maçta çift haneleri gördü.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda Beşiktaş yarın Sporting Lizbon’u konuk edecek… Portekiz ekibi ilk maçında Lokomotiv Moskova’ya 3-1 mağlup oldu ama istatistiklere bakıldığında Lizbon’un ezici üstünlüğü var… Kendi sahasında yüzde 71 topla oynama üstünlüğü olan Sporting’in ligde de dikkat çeken ve altı çizilmesi gereken özelliği “şutör” bir takım olması… Deyim yerindeyse kaleci dışında kaleyi gören şut atıyor… Ve bu nedenle toplam istatistiklerde şutlarda çift haneleri düşmüyor. Ama isabette karavana.
 
PAS YÜZDESi YÜKSEK
 
Liginde Porto ile birlikte 14 puanla zirvede bulunan Sporting Lizbon’da bu sezon en golcü isim Cezayirli (3 gol) Islam Slimani… Bir dönem Trabzonspor forması giyen Teofilo Gutierrez de orada  ve 2 golü bulunuyor.  Ne ilginçtir ki Lizbon’un bu sezon oynadığı  9 maçta topla oynamada rakiplerine göre büyük bir üstünlüğü var. Yüzde 50’nin altına sadece ligde 0-0 berabere kaldığı Boavista maçında indi. Özetle Kartal’ı topu ve şut atmayı seven, pas yüzdesi yüksek (% 70 üstü) mutlak puan alması gereken bir ekip bekliyor.
 
SATILAN 10 BiN BEKLENTi 20 BiN
 
UEFA Avrupa Ligi’nde yarın Sporting Lizbon ile 20.00’de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maç için satılan bilet sayısı dün itibariyle 10 bin civarında… Yönetimin beklentisi ise en az 20 bin biletin satılması… 17 bin de kombine var. Maçta en az 30 bin taraftarın olması bekleniyor.

Millet

Sonraki Haber