Cimbom Erzincan'da buz tuttu

Ziraat Türkiye Kupası grup maçında Galatasaray 24 Erzicanspor ile 1-1 berabere kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'ndaki ikinci maçında deplasmanda Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden 24 Erzincanspor'la karşılaşan Galatasaray, öne geçtiği maçta penaltıdan yediği gol sonrası 1-1’lik beraberliğe razı oldu. Ligde üst üste aldığı galibiyetlerle yeniden şampiyonluk potasına giren Galatasaray için Ziraat Türkiye Kupası’nda işler pek de iyi gitmiyor. Grubun ilk maçında sahasında Elazığspor ile son dakikada penaltıdan yediği golle 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, Erzincan’da da benzer bir senaryoyla karşılaştı.

Yoğun kar yağışının ardından ağır bir zeminde oynanan karşılaşmada 24 Erzincanspor, güçlü rakibi Galatasaray’a oranla daha etkili bir oyun sergiledi. Sıkı savunma karşısında pozisyon bulmakta zorlanan sarı-kırmızılı ekip, hızlı hücumlarla atak geliştiren ev sahibi ekibin son paslardaki başarısızlığı sayesinde yenilgiden kurtuldu. Özellikle Galatasaray’ın attığı golden sonra Spor Toto 3. Lig ekibinden yediği baskı, sarı-kırmızılı taraftarları zorlu lig maçları öncesi endişelendirdi.

Josue’nin golü ile öne deplasmanda öne geçen Galatasaray’ın sevinci sadece yedi dakika sürdü. Hamit Altıntop’un acemice yaptığı penaltı sonrası atışı gole çeviren Cebrail, skorda dengeyi sağladı. Jan Olde Riekerink’in yedek ağırlıklı kadro ile çıktığı maçın ilerleyen dakikalarında Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin ve Eren Derdiyok değişiklikleri de sonucu değiştirmeye yetmedi.

Ancak kadroda Chedjou, Semih, Linnes gibi her an ilk 11’de oynayabilecek isimlerin de yer alması, Galatasaray’ın Osmanlıspor maçı öncesi pek de hazır bir durumda olmadığını gözler önüne serdi. Sarı-kırmızılı futbolcuların golü yedikten sonra önlerinde bulunan yarım saatlik sürede hiçbir reaksiyon göstermemesi de taraftarların endişesini bir kat daha arttırdı.

Herkesin Galatasaray’ın yedeklerinden kendilerini kannıtlamaları için daha hırslı bir oyun beklentisi de boşa çıktı. Hamit Altıntop ve Cavanda’nın oldukça silik görüntüleri, genç isimler Gökay Güney, Berk İsmail Ünsal ve Birhan Vatansever’in henüz beklenen düzeyde olmaması puan kaybını getiren unsurlar oldu.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

87′ 24 Erzincanspor’da Sefer Sever oyundan alınırken, Can Özgür oyuna giriyor.

82′ 24 Erzincanspor ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Yasin Dülger, Zeynel Alkan’ın yerine oyuna giriyor.

80′ Sabri Sarıoğlu sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor savunmanın uzaklaştıramadığı top Josue’nin önünde kalıyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde dışarı çıkıyor.

72′ Sefa Küpeli sol kanatta Atilla Aybars Garhan’dan aldığı pas sonrası içeri kıvrılıyor ve ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor. Top kalenin üstünden farklı şekilde dışarı çıkıyor.

69′ Sefa Küpeli ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor. Yerde seken topu kaleci Cenk Gönen iki hamlede kornere göndermeyi başarıyor.

68′ Galatasaray’da son oyuncu değişikliği yapılıyor. Berk İsmail Ünsal oyundan alınırken, Eren Derdiyok oyuna giriyor.

65′ Hızlı gelişen Galatasaray atağında Josue’nin pasıyla ceza sahasına giren Sabri’nin vuruşunu kaleci Bilal Atmaca kurtarıyor. Dönen topu iyi takip eden Yasin topu boş kaleye göndermek istiyor ancak yaptığı plase vuruşu üst ağlarda kalıyor. Galatasaray yüzde yüzlük bir gol fırsatını Yasin ile değerlendiremiyor.

63′ Oğuz Küçük sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ön direğe doğru gönderdiği kavisli topa Ahmet Kaan Ergün yükselerek kafa vuruşunu uzak direğe doğru yapıyor. Top direğinin yanından az farkla dışarı çıkıyor.

60′ Luis Cavanda rakip alanda Safa Yıldırım’a yaptığı sert hareket sonrasında hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

GOOOOL! 57′ Cebrail Serçek’in penaltı golüyle 24 Erzincanspor karşılaşmada eşitliği sağlayan golü buluyor. Cebrail penaltı atışımda topu kalenin sol tarafına yan ağlara doğru gönderiyor. Kaleci Cenk uzanmasına rağmen topa dokunamıyor ve top filelerle buluşuyor.

57′ Cebrail Serçek sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topu ceza sahası içine ortalıyor. Hamit Altıntop topa eliyle dokununca hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösteriyor.

GOOOOL! 50′ Galatasaray Josue’nin attığı gol ile 1-0 öne geçiyor. Hamit Altıntop sağ kanatta topu ceza sahası içine ortalıyor. Topu penaltı noktası üzerinde kontrol eden Berk İsmail Ünsal, Josue’ye pasını veriyor. Josue topu düzelltikten sonra önünü şık hareketlerle açıyor ve sol ayağı ile yaptığı vuruşunda topu filelerle buluşturuyor.

46′ Galatasaray’da Yasin Öztekin, Lionel Carole’nin yerine oyuna giren isim oluyor.

46′ Galatasaray’da Sabri Sarıoğlu oyuna girerken, Gökay Güney oyundan alınıyor.

46′ Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ikinci yarıyı başlatan düdüğü çalıyor.

45′ Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 sona eriyor.

45′ Gökay Güney ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor. Köşeye giden topu kaleci Bilal Atmaca uzanarak kornere çelmeyi başarıyor.

39′ Ahmet Kaan Ergün ceza sahası çizgi üzerinde önünde kalan topa kavisli bir plase vuruşu yapıyor. Yüksekten gelen topu kaleci Cenk topu son bir hamleyle kornere çelmeyi başarıyor.

38′ Sol kanattan topu taşıyan Carole yay bölgesinde Josue’ye pasını veriyor. Josue topu soluna alıyor, vuruşunu yapıyor, savunmaya çarpan top kornere çıkıyor.

34′ Martin Linnes, Josue’den aldığı pas sonrası topu sağ kanattan ceza sahası içine arka direğe doğru gönderiyor. Berk İsmail Ünsal zamanlama hatası yapınca topa dokunamıyor ve top doğrudan dışarı çıkıyor.

29′ Erzincanspor’da Sefa Küpeli hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya yaptığı itiraz nedeniyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

26′ Josue’nin pası ile topu alan Hamit Altıntop ceza sahası dışından şutunu çekiyor. Safa Yıldırım yerinde müdahale yaparak topun kaleye gitmesini engelliyor.

22′ Savunmadan atılan topta Galatasaray savunmasında Luis Cavanda’dan seken top bir anda Sefer’in önünde kalıyor. Ceza sahası içinde Sefer müsait pozisyonda vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden farklı şekilde dışarı çıkıyor. Erzincanspor’un gole yaklaştığı bir andı.

19′ Cebrail köşe vuruşunu sol kanattan kullanıyor. Ceza sahası içine gelen top arka direğe sekiyor. Atilla Aybars Garhan’ın yaptığı vuruş kalenin üstünden farklı bir şekilde dışarı çıkıyor.

11′ Josue sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda topu penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. Berk İsmail Ünsal yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin solundan az farkla dışarı çıkıyor.

10′ Hamit Altıntop taşıdığı top sonrası ceza sahası yay bölgesinde bulunan Josue’yi topla buluşturuyor. Josue’nin vuruşu savunmaya çarpıyor ve top kornere çıkıyor.

1′ Yaşar Kemal Uğurlu karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor. 24 Erzincansporlu oyuncular maça başlıyor.

Sonraki Haber