Türkiye Ece Üner'in Filenin Sultanları'na teşekkürünü konuşuyor

2023 FIVB Milletler Ligi'nin finalinde Çin'i 3-1 devirerek şampiyon olan Filenin Sultanları'na bir tebrik de ekranların sevilen sunucusu Ece Üner'den geldi. Ancak Ece Üner'in tebriği sosyal medyada gündem oldu.

Filenin Sultanları'nın başarısı tüm Türkiye'nin göğsünü kabarttı. Haber sunucusu Ece Üner A Milli Kadın Voleybol Takımı'na teşekkür ederken çarpıcı bir konuşma yaptı. O konuşma sosyal medyada çokça paylaşıldı.

 Ece Üner'in tv100 ana haber bülteninde yaptığı konuşma şöyle:

"Türk kadını böyledir işte: Bir pasör çaprazı çıkar, kız çocuklarının eğitimine karşı çıkanlara karşı atak yapar; 'Kadınlar evden çıkamaz' diyenlere, 15 yaşında evlendirilen kız çocuğuna 'Kime göre, neye göre çocuk?' diyenlere etkili smacı yapıştırır, 'Sahiplendirelim' diyenlere blok koyar.

 İyi bir libero gelir, kadın hakları yere değmeden kurtarır. Özetle kadınların azmi ve mücadelesi hiç bitmez. Kadınlar 'bitti' demeden bitmez o son top yere değene kadar ve Türk kadını kendini hatırlatır.

Cumhuriyet'in 100. yılına çok yakıştınız, sizinle gurur duyuyoruz. Sonuna kadar mücadeleyi, azmi ve kararlılığı, vazgeçmezliği ve umudu, en çok da Türk kadının gücünü hatırlattığınız için size sonsuz teşekkürler."

Sonraki Haber