Fenerbahçe Avrupa üçüncüsü !

DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ndeki ikinci maçında Rusya'nın Dinamo Kazan ekibini 3-1 yenen Fenerbahçe Grundig, organizasyonu üçüncü sırada tamamladı.

İtalya'nın Montichiari kentinde gerçekleştirilen Dörtlü Final'deki ilk  maçında diğer Türk ekibi VakıfBank'a 3-0 yenilerek final oynama şansını kaçıran  sarı-lacivertli ekip, üçüncülük maçında Dinamo Kazan ile karşılaştı.
 
Karşılaşmada ilk seti kaybeden Fenerbahçe Grundig, daha sonra ortaya  koyduğu etkili performansla müsabakayı 3-1 kazanarak, bronz madalyanın sahibi  oldu.
 
Bir şampiyonluğu bulunuyor
 
Üç yıl aradan sonra Dörtlü Final organizasyonunda yer alan  Fenerbahçe'nin CEV Şampiyonlar Ligi'nde bir şampiyonluğu bulunuyor.
 
Sarı-lacivertli takım, Fransa'da 2012 yılında düzenlenen CEV  Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı kazanmıştı.
 
Dördüncü kez Dörtlü Final'de mücadele eden Fenerbahçe, bu ligde 2010  yılında ikinci, 2011 yılında ise üçüncülük kürsüsüne çıkmıştı.
 
CEV Kupası'nda da 2014 yılında mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Grundig,  bu organizasyonda 2013 yılında ikinci, 2009 yılında ise üçüncü sırada yer  almıştı.
 
Sarı-lacivertli takım, ayrıca 2010 yılında FIVB Dünya Kulüpler  şampiyonluğuna ulaşma başarısı göstermişti.
 
Tek yenilgisi VakıfBank'a karşı
 
Fenerbahçe Grundig, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde sezonu  tek yenilgiyle kapattı.
 
Grup aşamasında Almanya'dan Dresdner, Polonya'dan Impel ve  Azerbaycan'dan Telekom Bakü'nün yer aldığı E Grubu'nda oynadığı 6 maçı da kazanan  sarı-lacivertli ekip, 12'li play-off etabında ise Polonya'nın Chemik ekibini iki  maçta da 3-0 mağlup ederek 6'lı play-off turuna yükseldi.
 
Fenerbahçe Grundig, bu turda ise Rusya'nın Dinamo Moskova ekibini 3-1  ve 3-2 yenerek adını son 4 takım arasına yazdırdı.
 
Dörtlü Final'deki ilk maçında VakıfBank'a 3-0 yenilerek bu sezon ilk  ve tek mağlubiyetini yaşayan sarı-lacivertli takım, organizasyondaki üçüncülük  maçında ise Dinamo Kazan'ı 3-1'lik skorla geçti.
 
Avrupa başarıları
 
Fenerbahçe Grundig'in Avrupa kupalarında bugüne kadar elde ettiği  başarılar şöyle: Yıl    Takım
 
Organizasyon Derece   
 
2009   Fenerbahçe Acıbadem  CEV Kupası 3
 
2010   Fenerbahçe Acıbadem    Şampiyonlar Ligi   2
 
2011   Fenerbahçe Acıbadem    Şampiyonlar Ligi   3
 
2012   Fenerbahçe Universal   Şampiyonlar Ligi   1
 
2013   Fenerbahçe CEV Kupası 2
 
2014   Fenerbahçe CEV Kupası 1
 
2016   Fenerbahçe GrundigŞampiyonlar Ligi   3

Sonraki Haber