Yıldız futbolcuya cinsel saldırıdan hapis yolu gözüktü

Barcelona'nın eski futbolcusu Dani Alves gece kulübünde cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunarak 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tarihin en çok madalya kazanan futbolcularından biri olan 40 yaşındaki Dani Alves, İspanya'nın Barselona kentinde bir eğlence merkezinin tuvaletinde bir kadına cinsel saldırıda bulunmak suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1 yılı aşkın süredir tutuklu olan ve hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen eski futbolcu Daniel Alves da Silva'nın (Dani Alves) davası sona ermiş oldu.

Ne olmuştu?

Alves, sadece avukatının sorularına cevap verirken, olay gecesi çok alkollü olduğunu ama kendisini tecavüz ile suçlayan 23 yaşındaki kadınla kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti.

İfadesini sırasında ağlayan Alves, avukatı aracılığıyla beraatını talep edip, buna alternatif olarak 1 yıllık hapis cezası ve 50 bin euro tazminat ödeme teklifinde bulundu.

Diğer yandan dava sırasında ifade veren Katalan polisi, diskodaki video kayıtlarına göre tecavüz iddialarının doğrulandığını söyledi. Alves tarafından tecavüze uğradığını söyleyen genç kadın, "Diskoda ilk gördüğüm ve ona selam verdiğim anda yüzümü tuttu ve beni öptü. Çok yapışkan bir tavrı vardı. Elimi arkadan tutup çekti ve kalçama dokundu" dedi.

Olay anı için "Beni çok incitti" şeklinde konuşan genç kadın, olay sonrasında hemen polise gitmemesinin sebebini, "Bana inanmayacaklarını, para için böyle bir suçlama yaptığımı düşüneceklerinden korktum" sözleriyle açıkladı. Bu sırada gözyaşlarını tutamayan genç kadın, olayı anlattığı kız arkadaşının ısrarıyla karakola giderek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Brezilyalı futbolcunun eşi manken Joana Sanz ise olay gecesinde Alves'in alkollü bir şekilde eve geldiğini ve hemen yattığını anlattı.

Sonraki Haber