Instagram Reels'a üç yeni özellik

Instagram, Reels özelliğini geliştirmeye devam ederken, 3 yeni özelliği kullanıcıları ile paylaştı.

Instagram Reels özelliği ile uygulamasında köklü bir değişikliğe daha imza attı. TikTok'a oldukça benzeyen Reels, kullanıcılar tarafından benimsenmeye başlayınca, Instagram Reels için birkaç değişiklik daha yaptı. Bu değişikliklerden biri 15 saniyelik sürenin 30 saniye çıkartılmasıydı. Şimdi ise Reels'e üç yeni özellik birden sunuldu.

INSTAGRAM'DAN REELS'A 'SES' ODAKLI ÖZELLİKLER
Yeni Reels özellikleri ses arama, ses kaydetme ve DM üzerinden ses sayfalarını paylaşma gibi üç özellikten oluşuyor. Bu özelliklerden ilki olan ses arama, kullanıcıların yeni müzik ve sesleri kolayca bulabileceği bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Ses arama ile Senin İçin ve Trending gibi yeni sekmeler kullanıcılara sunuluyor. İkinci özellik olan ses kaydetme özelliği ise adından da anlayabileceğiniz üzere kolayca ulaşabilmek ve Reels'te kullanabilmek için ses kaydetme imkanı sağlıyor. DM üzerinden ses sayfalarını paylaşma özelliği ise belirli bir ses ile alakalı tüm Reels videolarını Instagram DM üzerinden paylaşma olanağı sunuyor. Bu üç özelliğe baktığımızda ortak noktanın 'ses' olduğunu söylemek mümkün.

INSTAGRAM'DAN 10. YAŞINA ÖZEL BİR SÜRPRİZ DAHA
Instagram geçtiğimiz günlerde onuncu yaşına bastı. Onuncu yaşını kullanıcılarıyla kutlayan sosyal medya platformu, yeni yaşına özel kullanıcılarına uygulama simgesini değiştirebilme imkanı tanıdı. Ancak Instagram, 10. yıl dönümü sürprizlerine bir yenisini daha ekledi ve Instagram Reels yayınlandığından beri en çok paylaşılan 20 şarkıyı da açıkladı. Bunun dışında Instagram Türkiye'de de keşfet sekmesi yerini Reels sekmesine bıraktı. Keşfet sekmesi ise DM simgesinin yanına taşındı.

İŞTE INSTAGRAM REELS'TA EN FAZLA PAYLAŞILAN 20 ŞARKI
Virgo - JADU JADU
İly (i love you baby) (feat. Emilee) - Surf Mesa
Cute Song - Aroob Khan
Yes or No - Jass Manak
Watermelon Sugar - Harry Styles
Sunset Lover - Petit Biscuit
WAP (feat. Megan Thee Stallion) - Cardi B
Se essa vida fosse um filme - GIULIA BE
Butterfly - Jass Manak
Piece Of Your Heart (Alok Remix) - Meduza, Alok, Goodboys
Death bed (coffee for your head) - Powfu, beabadoobee
Yummy - Justin Bieber
Hawái - Maluma
Don’t Start Now - Dua Lipa
Khayaal Rakhya Kar - Preetinder
Feelings - Sumit Goswami
Laal Bindi - Akull
Level Up - Ciara
Born to Shine - DILJIT DOSANJH
Cradles - Sub Urban

Sonraki Haber