Gelmek bilmeyen kış şimdi geliyor! Meteoroloji il il uyardı

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre yeni hafta yağışlarla başlıyor. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava durumu tahminine göre, 9-15 Ocak haftasında, yurtta genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren artması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren artarak, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan haftalık hava durumu tahminine göre, 9-15 Ocak haftasında, yurtta genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları çarşamba gününden itibaren artacak.

Sıcaklıklar kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

PROF. DR. ORHAN ŞEN: YAĞIŞ GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yeni haftada beklenen hava durumunu değerlendirdi.

Prof. Dr. Şen, " Neredeyse 3 aydır dile getirdiğimiz kuraklık devam ediyor, gördüğünüz gibi yağış yok, kardan da eser yok. Bugün Hakkari ve Trabzon'da kar yağışı var onun dışında yağış yok. İstanbul'da sıcaklıklar 13-14 dereceye kadar çıkacak" dedi.

Şen, "Sis bugünden itibaren kalkıyor. Batı bölgelerimize yağışlı hava geliyor. Yarın öğleden sonra Yağmur olarak başlıyor. Özellikle Çanakkale, Aydın, İzmir, Muğla'ya yarın ve çarşamba dikkat etmemiz gerekiyor. Konya'nın güneyinde ve Toroslar Bölgesi'nde kar yağışı olabilir. Cuma günü ikinci bir yağışlı hava gelecek, o zaman Ankara da dahil olmak üzere İç Anadolu'da kar yağışı görülecek" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELECEK?

Prof. Dr. Şen, "Hava sıcaklıkları ortalamanın üzerinde devam edecek. İstanbul'da kar yağışı önümüzdeki 10-15 gün daha görünmüyor" dedi.

 İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:











Sonraki Haber