ABD'den Rusya'ya 'Kırım' tehdidi

ABD'den Rusya'ya 'Kırım' tehdidi
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'yı Kırım konusunda uyardı ve adım atılmaması durumunda yaptırımların süreceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nınUkrayna'daki gerilimin sona ermesi için üzerine düşenleri yapmadığı sürece yaptırımların devam edeceğini belirtti.

Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüştü. Basına kapalı görüşmenin ardından Poroşenko ve Kerry ortak basın toplantısı düzenledi.

'YASA DIŞI GÖZALTINA ALINANLAR'

Kırım’ın işgalden kurtarılması için uluslararası mekanizmanın oluşmasında ısrar etmeyi sürdürdüklerini belirten Poroşenko, Ukrayna’nın açık, net ve şeffaf bir mekanizma önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Poroşenko, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oluşturacağımız bu mekanizmaya Avrupa Birliği ve ABD dahil olmalıdır. Buna Budapeşte memorandumunun garantörleri de katılmalıdır. Bu formatı ‘Cenevre Artı’ olarak adlandırmak mümkün. Aynı, Kırım’ın işgalden kurtarılması için yol haritasının belirlenmesi, Kırım Tatar halkının haklarının korunması, yasa dışı gözaltına alınanların serbest bırakılması konuları gibi, hızla bu sürecin organize edilmesi için görüşmelere başlanması gerekir.”

'ABD 23 MİLYON DOLAR VERECEK'

Bakan Kerry ise Donbas’ta çatışmalardan zarar görenler için ABD’nin ek yardımda bulunacağını söyleyerek “Bugün Devlet Başkanı Poroşenko’ya söyledim. ABD Ukrayna’nın doğusunda çatışmalardan zarar görenler için ilave 23 milyon dolar verecektir” dedi.

Donbas’taki çatışmaların Minsk Anlaşması'nın faaliyete geçirilmesiyle durdurulabileceğine işaret eden Kerry “Çatışmaların durdurulması sadece Minsk Anlaşması'nın yerine getirilmesi, ateşkesin sağlanması, AGİT misyonunun bölgede serbest çalışması, esirlerin serbest bırakılması, seçimlerin yapılması ve Ukrayna’nın egemenliğinin tam olarak sağlanmasıyla mümkündür” ifadelerini kullandı.

'RUSYA SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEZSE...'

ABD’nin Kırım ile ilgili olarak Rusya’ya yaptırımlarını sürdüreceğini vurgulayan Kerry şunları kaydetti:

“Rusya, gerilimin sona ermesi için sorumluluklarını yerine getirmezse yaptırımlar devam edecek. Kırım hususunda da aynı şekilde. Kırım hususunda bizim yaptırımlarımız, çözümün gerçekleşmesine kadar devam edecektir. Eğer Rusya gerilimin sona ermesi yolunu seçerse uluslararası toplum bunu alkışlayacaktır. Devlet Başkanı Poroşenko ile işbirliği yapacağız.”

Kerry “Başkan Obama adına, ABD’nin Ukrayna’nın yanında duracağına emin olmanızı istiyorum” dedi.

text-ad
Atatürk portresiyle yapılan sosyal deneyde vatandaşların tepkisi büyük alkış aldı Atatürk portresiyle yapılan sosyal deneyde vatandaşların tepkisi büyük alkış aldı Yıldırım değil de sanki göktaşı düştü! Korkunç görüntü saniye saniye kamerada! Yıldırım değil de sanki göktaşı düştü! Korkunç görüntü saniye saniye kamerada! İstanbul'da dahil 36 ilde büyük operasyon: Görevdeki onlarca asker gözaltında! İstanbul'da dahil 36 ilde büyük operasyon: Görevdeki onlarca asker gözaltında! Galatasaraylıların şampiyonluk sevinci kursağında kaldı Galatasaraylıların şampiyonluk sevinci kursağında kaldı Altında lüks araç, elinde beyzbol sopası... Trafik teröristi kamerada! Altında lüks araç, elinde beyzbol sopası... Trafik teröristi kamerada! ORC'den 44 illik dev seçim anketi: Siyasi partilerin son oy oranları belli oldu ORC'den 44 illik dev seçim anketi: Siyasi partilerin son oy oranları belli oldu Süper Lig maçı için şike iddiasıyla savcılığa suç duyurusu! Süper Lig maçı için şike iddiasıyla savcılığa suç duyurusu! Adana'da kabus evi: Poşetten 2 aylık bebek cesedi çıktı! 10 gündür saklıyorlarmış... Adana'da kabus evi: Poşetten 2 aylık bebek cesedi çıktı! 10 gündür saklıyorlarmış... ''İş adamı İnan Kıraç kaçırıldı'' iddiası sonrası hastaneden açıklama ''İş adamı İnan Kıraç kaçırıldı'' iddiası sonrası hastaneden açıklama Ağabey ve kardeşin miras anlaşmazlığında akılalmaz olay! Ağabey ve kardeşin miras anlaşmazlığında akılalmaz olay!
4 kez müebbet cezası bozulan ''Sur bombacısı'' teröristten Erdoğan ve Bahçeli'ye teşekkür! 4 kez müebbet cezası bozulan ''Sur bombacısı'' teröristten Erdoğan ve Bahçeli'ye teşekkür! Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı erken seçim için tarih verdi Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı erken seçim için tarih verdi Eski Yeşilçam oyuncusu evinde bir kız öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürüldü Eski Yeşilçam oyuncusu evinde bir kız öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürüldü İnfial yaratan iddia: ''İstanbul'da hayatını kaybeden İngiliz turistin kalbi çalındı!'' İnfial yaratan iddia: ''İstanbul'da hayatını kaybeden İngiliz turistin kalbi çalındı!'' Türkiye'nin tatil cennetinde sahilde korkunç ölüm Türkiye'nin tatil cennetinde sahilde korkunç ölüm İstanbul'da 19 yaşındaki genç kız ölü olarak bulunmuştu... Şüpheli sevgili suç makinesi çıktı! İstanbul'da 19 yaşındaki genç kız ölü olarak bulunmuştu... Şüpheli sevgili suç makinesi çıktı! Üç muhtemel adaylı son Cumhurbaşkanlığı anketi açıklandı... Üç muhtemel adaylı son Cumhurbaşkanlığı anketi açıklandı... SGK harekete geçti: Bunu yapan herkesin maaşı iptal edilip, ödemeler faiziyle geri alınacak! SGK harekete geçti: Bunu yapan herkesin maaşı iptal edilip, ödemeler faiziyle geri alınacak! Kuvvetli sağanak yağışlar geri geliyor! Hafta sonunun tadını çıkarın... Kuvvetli sağanak yağışlar geri geliyor! Hafta sonunun tadını çıkarın... Bir kadın cinayeti daha: 23 yaşındaki gencecik bir kadın daha katledildi! Bir kadın cinayeti daha: 23 yaşındaki gencecik bir kadın daha katledildi!