Çinli Evergrande’nin kurucusu gözaltında

Çinli Evergrande’nin kurucusu gözaltında
Güncelleme:

Çin'in en borçlu emlak geliştiricisinin milyarder başkanı Hui Ka Yan, polis kontrolü altına alındı.

Çin’in borç krizindeki inşaat ve emlak şirketi Evergrande, ödeme güçlüklerinin yanında idari ve adli soruşturmalarla da karşı karşıya.

 Konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklara göre, kuşatılmış emlak geliştiricisi China Evergrande Group’un milyarder başkanı Hui Ka Yan polis kontrolü altına alındı.

Bloomberg’in haberine göre, Hui’nin bu ayın başlarında Çin polisi tarafından götürüldüğünü ve belirlenen bir yerde izlendiğini söyleyen kaynaklara göre, Hui’nin neden gözaltında olduğu açık değil. Emniyet ve Evergrande de yorum taleplerine yanıt vermedi.

Bu tedbir, Çin’in Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu uyarınca, kişinin onay olmadan mekânı terk edemeyeceği, başkalarıyla buluşamayacağı veya iletişim kuramayacağı anlamına geliyor. Yasaya göre pasaportların ve kimlik kartlarının polise verilmesi gerekiyor ancak süreç altı ayı geçemiyor.

Bu hareket, dünyanın en borçlu emlak geliştiricisinin yeni bir aşamaya girdiğinin son işareti oldu. Gelişme, son günlerde yeniden yapılanma planında yaşanan aksaklıkların mali piyasaları sarsması ve tasfiye riskini artırmasının ardından Evergrande’nin kaderi hakkındaki soruları artırdı.