Hac faciasında flaş gelişme: 3 isim görevden alındı

Hac faciasında flaş gelişme: 3 isim görevden alındı
Güncelleme:

Hac Bakanı, Mekke Belediye Başkanı ve Mekke Emniyet Müdürü görevden alındı.

Geçtiğimiz günlerde Hac'da şeytan taşlama sırasında meydana gelen izdihamda hayatını kaybedenlerin sorumluları olarak belirlenen kişiler Kral Selman tarafından görevden alındı.

Hac Bakanı, Mekke Belediye Başkanı ve Mekke Emniyet Müdürü Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud tarafından görevden alındı.

BAŞMÜFTÜ "KADER" DEMİŞTİ

Suudi Arabistan'ın en önemli din adamı olan Başmüftü Abdülaziz bin Abdullah el-Şeyh, Hac'da dördü Türk 753 kişinin hayatını kaybettiği izdihamın, "insanoğlunun kontrolü dışındaki bir olay" olduğunu söyledi. Ülkeninresmi ajansı SPA'nın haberine göre, Abdülaziz bin Abdullah el-Şeyh dün Mina'da Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif'la görüştü. Başmüftü Nayif'e trajedide hiçbir sorumluluğu olmadığını söyleyerek, "Kader kaçınılmazdır" dedi. Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif, Suudi Arabistan Hac Komitesi'nin de başkanı.

İRAN'DAN SERT ELEŞTİRİ

Başta İran olmak üzere bazı ülkeler, Suudi Arabistan yönetimini Hac sırasında gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları gerekçesiyle eleştirmişti. Son olarak İran Başsavcısı Hüccetülislam Seyyid İbrahim Reisi, Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi mensuplarının izdiham nedeniyle yargılanmaları gerektiğini söyledi. İlk belirlemelere göre, faciada hayatını kaybedenlerin 131'i İran vatandaşı. Yaşamını yitirenler arasında ise Türkiye ve İran'ın yanısıra Hindistan, Endonezya, Pakistan, Hollanda ve Fas vatandaşları da var.

ÖLÜ SAYISI 769′A YÜKSELDİ

Suudi Arabistanlı yetkililerin açıkladığı son rakamlara göre, Mina’daki izdiham faciasında ölü sayısı 769′a, yaralı sayısı ise 934′e yükseldi. Ölü sayısı son olarak 753 olarak açıklanmıştı.

Hac faciasında flaş gelişme: 3 isim görevden alındı - Resim : 1FACİANIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Mekke'de yaşanan ve 769 hacının ölümüne yol açan facianın cep telefonu ile çekilmiş yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Mina'da meydana gelen ve 769 kişinin öldüğü, 887 kişinin de yaralandığı izdihamın hemen sonrası, bir cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, insanların üst üste yığıldıkları ve feryat ederek yardım istedikleri görüldü.  

DİYANET ÖLEN TÜRK HACILARIN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, daha önce 4 olarak açıklanan hayatını kaybeden Türk hacı sayısının yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını belirterek, kutsal topraklarda can verenlerin Yozgat 1947 doğumlu Sahure Coşkun ile yine Yozgat 1945 doğumlu Cemaynur Bozkurt olduğunu açıkladı.

 

Hac faciasında flaş gelişme: 3 isim görevden alındı - Resim : 2

Hac faciasında flaş gelişme: 3 isim görevden alındı - Resim : 3