Hayvanlarla cinsel ilişki yasaklandı !

Hayvanlarla cinsel ilişki yasaklandı !

Danimarka'da artık hayvanlarla cinsel ilişkiye girmek yasak.

Danimarka hükümeti dün, hayvanlarla cinsel ilişkiye girmeye yasak getiren kanunu kabul etti. Yasanın çıkarılmasına en önemli etkenin bunun bir seks turizmi haline gelmesi olduğu belirtiliyor.

Ülkedeki eski yasa sadece "hayvana zarar veren" cinsel birleşmeyi yasaklıyordu. Hayvanın zarar görüp görmediğini ispat etmenin imkânsız olduğuna ifade eden bazı bakan ve milletvekillerinin itirazları ile hayvan severlerin tepkileri üzerine yeni yasa çıkarıldı.

Turistler için de yasaların sıkılaştırıldığı Danimarka’da artık hayvanlarla cinsel ilişkiye girmek suç sayılıyor. Ziara yasanın çıkarılmasına en önemli etken ise bunun bir seks turizmi haline gelmesi oldu.

Hükümet tarafından hazırlanan raporlar, ülkede hayvanlı seks şovları düzenleyen kulüpler ve hayvan genelevleri açıldığını ortaya koyuyor.

Adalet bakanlığı raporları 2011'de veterinerler tarafından yapılan bir araştırmada incelenen hayvanların yüzde 17'sinin insanlarla cinsel birleşmeye zorlandığından şüphelenildiğini ortaya koymuş.

Danimarka hayvanlarla cinsel ilişkiye girmenin yasak olmadığı tek Kuzey Avrupa ülkesi konumundaydı. Daha önce Almanya, Norveç, İsveç ve İngiltere'de de yasak getirilmişti.