Katliamın Türk tanığı her şeyi anlattı !

Katliamın Türk tanığı her şeyi anlattı !
Güncelleme:

Fransa'da yapılan saldırılar sonrası 23 yaşındaki Türk tanık dehşeti anlattı.

Fransa'da dün geceki kanlı saldırılardan sağ kurtulan görgü tanıkları yaşadıkları korkunç anları dünya basınına anlattı.

Fransız Liberation gazetesine konuşan ve adının Fahmi B. olduğu belirtilen 23 yaşındaki Türk şöyle konuştu:

Ben sahne önündeydim, bir anda havai fişeğe benzer sesler duydum. İlk anda bunu gösterinin bir parçası zannetim. Sonra arkama döndüm ve bir kadının gözüne kurşun isabet ettiğini gördüm. Kafasını tutup yere yıkıldı. Sonra yerkes yerlere yattı, silah sesleri duyuluyordu. Saldırganlar yerlere yatan insanlara rastgele ateş ediyordu. Herkes ölü taklidi yapmaya çalıştı ama bir şey fark etmedi. Ben fetüs pozisyonunda yatıyordum ama birilerinin cesedi ayaklarımı hareket ettirmeme engel oluyordu. Sonunda ayakkabılarımı ayağımdan sıyırıp, yaralı üç kişiyle birlikte sahne arkasındaki çıkışa doğru koştum.

İŞTE TANIKLARIN KATLİAM HAKKINDAKİ ANLATTIKLARI

Bir yanda metal dinlemek için konser salonunu doldurmuş müzikseverler, bir yanda sevdikleriyle şehir merkezindeki restoranların önündeki masalarda yemek yiyenler, bir yanda milli maç için statı dolduran futbolseverler… Paris’te dün gece bu üç grupta yer alan yüzlerce insan terörün kanlı yüzünü gördü. İşte son yılların en kanlı terör eyleminin ardından tanıkların dünya medyasına anlattığı dehşet anları:

KONSER SALONUNDA NE OLDU?

Pierre Janaszak (Radyocu): Amerikalı müzik grubu Eagles of Death Metal’i dinlemek için kız kardeşimle konsere gitmiştik. Konsere bir saat kala silah sesleri geldi. Önce şovun bir parçası sandık. Ama sesler durmadı. Her yer kan gölüne doldu, cesetlerle doldu. Çığlıklar duyduk. Kaçmaya başladık. İki saat bir tuvalette saklandık. Saldıranları 20 kişiyi rehin almıştı, konuşmalarını duyuyorduk. Saldırganlar “Bu cumhurbaşkanınız Hollande’ın suçu. Suriye’ye müdahale etmemeliydi” diyorlardı. Irak’tan da bahsediyorlardı. Polis gelip kurtardı.

Julien Pierce (Europe 1 kanalı muhabiri): Konser sürerken birkaç silahlı adam içeri girdi. İki ya da üç erkekti, maske takmamışlardı. İçeri girip Kalaşnikofa benzeyen silahlarla kalabalığa gelişigüzel ateş açtılar. 10-15 dakika sürdü. Salonda panik yaşandı. Saldırganlar en az üç kez silahlarını yeniden doldurma fırsatı buldu. Çok gençtiler. Çok sakindi ve kararlıydılar. Etraf kan gölüne döndü.

Fransız Liberation’a konuşan bir tanık: Müziğin sesi oldukça yüksekti. Silah seslerini duydum, arkamı döndüm ve arka kapının orada, şapkalı bir kişinin siluetini gördüm. Benim bulunduğum yöne doğru ateş açtı. İnsanlar yere düşmeye ya da kendilerini yere atmaya başladı. Sanırım yanımdaki adam da öldü. Koştum, güvenlik bariyerini aştım ve sahneye yakın olan ilk grupla beraber salondan çıktım. Yangın çıkışından çıktık. Birinci kattaki bir kafeye girip, kapıya barikat kurduk. İnsanlara olanları anlattığımızda bize hemen inandılar. Burada savaş vardı, kısa bir süre öncesine kadar silah sesleri vardı.

STADYUMDA NE OLDU?

Paris'te çalışan Vincent isimli bir gazeteci stattaydı: İlk yarıda iki büyük patlama ve daha sonra da bir büyük patlama duyduk. Maç hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyordu ama biz her şeyi Twitter'dan takip ediyorduk.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın stadyumdan çıkarıldığını da oradan okuduk, biz bir şey görmedik. Maçın ikinci yarısında stadyumun üzerinde bir helikopter dolaşıyordu. Son düdüğü çaldıktan sonra insanlar sahaya çıktı. İnsanlar endişeliydi, dışarda neler olduğundan emin değillerdi.

Çıkış için güney, kuzey ve batı kapılarını kullanmamızı isteyen bir anons yapıldı ama beş dakika sonra gidenlerin çoğu geri dönmüştü.

RESTORANLARIN ÖNÜNDE NE OLDU?

Ben Grant saldırılar sırasında eşiyle birlikte bir bardaydı: Silah sesleri duydum. İnsanlar yere düştü. Bir masayı kafamıza siper ederek korunmaya çalıştık. Önümüzde bir dolu beden yığılı olduğu için barda mahsur kaldı.

 Yerde altı-yedi ceset vardı. Birileri otomobillerden ateş açıldığını söyledi. Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot: Teröristler, katiller, çok sayıda restoran, kafe ve barın önünde makineli tüfeklerini ateşleyip sonra içeriye girdiler. Farklı çok sayıda alanda korkunç durumda birçok kurban bulduk.

Fransa’da Sorbonne Üniversitesi’nde okuyan Aslıhan Uçar patlamaların ardından bu sabah kimsenin sokaklarda olmadığını, trenlerin bomboş olduğunu anlattı. Aslıhan patlamanın cuma gecesi yaşandığına vurgu yaparak 'benim de orada olmamam mucize gibi bir şey" dedi.

SALDIRI SONRASI FRANSA

Fransa’da Sorbonne Üniversitesi’nde okuyan Aslıhan Uçar patlamanın olduğu alanlara gitmekten mucizevi bir şekilde kurtulduklarını anlattı. 24 yaşındaki Uçar normalde Cuma akşamları arkadaşlarıyla dışarı çıktıklarını özellikle Rebuplique'e gittiklerini belirtirken yaşadıklarını şöyle anlattı:

O ANDAN SONRA DIŞARI ÇIKMADIM

Gerçekten bir mucize Cuma akşamı hepimiz dışarıda olabilirdik. Biraz yorgun olduğum için dersten sonra hemen eve geldim. Olayı öğrendiğimizde şok olduk. Zaten o andan sonra dışarı çıkmadım” diye konuştu.


Paris'te bulunan üniversite öğrencisi Aslıhan, bu sabah evlerden kimsenin çıkmadığını, trenlerin boş olduğunu anlattı.

OLAYLARI İNTERNET ÜZERİNDEN TAKİP ETTİM

Patlamanın yaşandığı Fransa Almanya maçında da arkadaşları olduğunu ifade eden Uçar, “Maça giden arkadaşlarımla haberleştik. Onların güvende olduğunu öğrendim. Sabaha kadar takip ettim olayları internet üzerinden” ifadelerini kullandı.

'SAKİN OLUN' DEDİLER

Olay sonrasında çok üzüldüğünü belirten Aslıhan ailesiyle konuştuğunu ve iyi olduğunu onlara haber verdiğini ifade etti. Uçar, “Çok üzücü hepimiz o kafede oturup bir şeyler içiyor olabilirdik. Konuştuğumuz Fransız arkadaşlarımız bize sakin olmamız gerektiğini söylediler. İnsanların çoğu şu an evlerinden çıkmıyor. Sabaha kadar siren seslerinden uyuyamadık” dedi.