ABD'ye vize almanın bir yolu var !

ABD'ye vize almanın bir yolu var !
Güncelleme:

Türk vatandaşlarının başka ülkelerdeki ABD elçiliklerinden vize alabileceği açıklandı. Bu durum ABD vizesi almak isteyenleri Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere yönlendirecek.

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi sonrası ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın, “Türkiye dışında herhangi bir ABD büyükelçiliği veya konsolosluğunda vize başvurusu yapmak isterseniz, yapabilirsiniz” açıklaması başka ülkelerden ABD vizesi almak için seyahatlerin önünü açtı. Sağlık ve eğitim seyahatleri gibi durumlar için acil vize almak isteyenler, “Başka ülkelerden vize nasıl alınır” sorusuna yanıt aramaya başladı.

Bass’ın açıklamasının kesinleşmesi halinde Türkler vize turlarına başlayacak. Bu yeni bir sektör yaratacak. Türk vatandaşları özellikle Gürcistan ve Azerbaycan gibi vizesiz seyahat edilen ülkelere gidip vize başvurusu yapmayı hedefliyor. Acil vize ihtiyacı olmayanlarsa tatil veya iş seyahatinde başka ülkelerde bulundukları dönemde vizelerini uzatmayı planlıyor.

‘BİR RANT DOĞURUR’

Gazete Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre başka ülkelerden vize başvurusu yapılmasını değerlendiren turizm şirketinin vize departmanı yetkilileri, “Başka ülkeden vize alınması olayına bizler girmeyiz. Orada da farklı kriterler koyacaklardır. Vize vermek için oturum ya da çalışma izni isteyecekler. Bu başka bir rant doğuracak. Yapılan açıklamada, Türklerin başka ülkelerden ABD vizesi alması mümkün değil. 2 bin ile 10 bin dolar arasında masraf çıkar” diye konuştu.

Vizelerin askıya alınmasının ABD’ye çalışan tur şirketlerini olumsuz etkileyeceğini belirten yetkililer, “ABD’ye eğitim, seminer ya da iş için gitmek isteyenlerin vize alamaması ABD’ye çalışan tur şirketlerine ekonomik olarak yüzde 25-30 yansıyacaktır” dedi.

Bazı Türk vatandaşları ise daha önce forumlarda yaptıkları açıklamada, “Başka ülkelerden ABD vizesine başvurduklarını, ancak elçiliğin kendi ülkenizden başvuru yapmanız gerekiyor” diye cevap verdiğini ileri sürdü.

text-ad
Etiketler abd türkiye vize türk
Rasim Ozan Kütahyalı İBB soruşturmasında ''gözaltına alınabilecek'' isimleri saydı! Rasim Ozan Kütahyalı İBB soruşturmasında ''gözaltına alınabilecek'' isimleri saydı! CHP'de sürpriz gelişme: Özel İnce'yi CHP'ye davet etti, İnce'den yanıt geldi! CHP'de sürpriz gelişme: Özel İnce'yi CHP'ye davet etti, İnce'den yanıt geldi! Nihal Candan her geçen gün eriyor! Son hali kahretti Nihal Candan her geçen gün eriyor! Son hali kahretti Sosyal medyadan hükümeti eleştiren gazeteci ''vatana ihanet''ten idam edildi Sosyal medyadan hükümeti eleştiren gazeteci ''vatana ihanet''ten idam edildi Türkiye'nin en sevimli minikleri dünyaya gözlerini açtı: Tam 13 bin adedi sayılabildi! Türkiye'nin en sevimli minikleri dünyaya gözlerini açtı: Tam 13 bin adedi sayılabildi! Adem'in şampiyon olduğu Survivor adasında yasak aşk iddiası! Adem'in şampiyon olduğu Survivor adasında yasak aşk iddiası! ÖTV düzenlemesiyle hangi araçların fiyatı artacak? ÖTV düzenlemesiyle hangi araçların fiyatı artacak? 22 yaşında, 20 dönümlük bahçe kurdu: Üretimi kendisi, hasadı müşterileri yapıyor 22 yaşında, 20 dönümlük bahçe kurdu: Üretimi kendisi, hasadı müşterileri yapıyor Beşiktaş'ın Avrupa'daki muhtemel rakipleri belli oldu Beşiktaş'ın Avrupa'daki muhtemel rakipleri belli oldu ''Böbrek hastası'' olduğu için bardak bardak su içenlere hayati uyarı ''Böbrek hastası'' olduğu için bardak bardak su içenlere hayati uyarı
İçişleri Bakanı Yerlikaya Marmaris'teki rezalete el attı İçişleri Bakanı Yerlikaya Marmaris'teki rezalete el attı Türkiye'nin ''şifa dağıttığına'' inanılan meşhur acı suyu için kritik uyarı! Türkiye'nin ''şifa dağıttığına'' inanılan meşhur acı suyu için kritik uyarı! Galatasaray, Osimhen'in alternatifini buldu: 50 milyon euroluk golcü transfer listesinde! Galatasaray, Osimhen'in alternatifini buldu: 50 milyon euroluk golcü transfer listesinde! Ümit Özdağ'ın dönüşü muhteşem oldu: Yeni Anayasa tartışmalarıyla döndü! Ümit Özdağ'ın dönüşü muhteşem oldu: Yeni Anayasa tartışmalarıyla döndü! Erdoğan'dan ''asgari ücrete ara zam'' sorusuna şaşırtan yanıt Erdoğan'dan ''asgari ücrete ara zam'' sorusuna şaşırtan yanıt Türk markasının fıstık kreması salgına yol açtı! Piyasadan toplatılıyor Türk markasının fıstık kreması salgına yol açtı! Piyasadan toplatılıyor İran İsrail'in ölüm makinesini düşürdü! İşte düşürülen Hermes 900'ün görüntüleri İran İsrail'in ölüm makinesini düşürdü! İşte düşürülen Hermes 900'ün görüntüleri Özgür Özel'e tokat atmıştı! Saldırgan için istenen ceza belli oldu Özgür Özel'e tokat atmıştı! Saldırgan için istenen ceza belli oldu CNN Türk ekranlarında beyin yakan savaş analizi! CNN Türk ekranlarında beyin yakan savaş analizi! İZBAN'daki ''sigara cinayeti'' saniye saniye kamerada! İZBAN'daki ''sigara cinayeti'' saniye saniye kamerada!