Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının üst limiti değişti

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının üst limiti değişti
Güncelleme:

2024 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) geçerli olacak devlet katkısının üst limiti belirlendi. Peki, düzenleme vatandaşlar için ne anlama geliyor? İşte Türkiye Sigorta Birliği'nin konuyla ilgili paylaşımı..

Türkiye Sigorta Birliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısına ilişkin bir açıklama yayımladı. Türkiye Sigorta Birliği'nin X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“2024 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının üst limiti, asgari ücrette yapılan düzenleme ile yükseldi.

Ne anlama geliyor?

Maksimum Fayda: 2024 yılında alabileceğiniz en yüksek devlet katkısı, tam 72.009 TL! Bu katkının tamamından yararlanmak için, yıl içinde toplam 240.030 TL katkı payı yatırılması gerekiyor.

Her Adımda Kazanç: Bireysel Emeklilik Sistemi'nde, yatırdığınız her katkı payı size kazanç olarak dönüyor. Katkı payınızın %30'u kadar, örneğin yatırdığınız her 500 TL için ek 150 TL devlet katkısı yatırılır.

Sürekli Artan Birikimler: Düzenli ya da toplu yatırdığınız katkı payları, devlet katkısıyla birleşerek birikimlerinizi sürekli artırır.”