Bugün zamlanan şekere zammın da zammı geliyor!

Bugün zamlanan şekere zammın da zammı geliyor!
Güncelleme:

Yapılan yüzde 67’lik zam ile şeker fiyatları artmıştı. Bugün marketlerde şeker fiyatlarına zam gelirken, başka bir zam daha gelmesi bekleniyor…

Geçtiğimiz günlerde TÜRKŞEKER, şeker fiyatlarına yüzde 67'ye varan oranda zam yapıldığını duyurmuştu. Yapılan bu büyük zam marketlerdeki etiket fiyatlarına yansımazken bugün şeker fiyatlarına ara zam geldi.

Zincir marketlerin bazılarında bugün itibari ile şeker fiyatlarına 1,5 ila 2 liralık zam yapıldı. Küp şeker fiyatı bugün 23,90 liradan 25,90 liraya yükseltilirken toz şeker de ise 2 kg olarak satılan paketin fiyatı 44,90 liradan 46,90 liraya yükseldi. Yapılan zamların yüzde 37-67'lik zamla ilgisi olmadığını belirtildi. Zincir market görevlileri birkaç güne kadar tekrardan etiketlerin yenileceğini belirttiler.

TÜRKŞEKER, bazı marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatını yüzde 67 artırarak 650 TL'ye çıkardı. Türkşeker, diğer müşterileri için yine 50 kilogramlık şeker çuval fiyatını 500 TL'den 750 TL'ye yükseltti. Bu grupta yer alan şekere yüzde 36.4 zam yaptı.

Pankobirlik, TÜRKŞEKER'in yaptığı şeker zammı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada TÜRKŞEKER'in şeker fiyatlarına yaptığı savunularak, "Uzun süredir baskılanan şeker fiyatında, Türkşeker tarafından fabrika çıkış fiyatlarında yapılan düzenlemenin, zaruri bir ihtiyacı karşılamakla birlikte şeker üretiminin de devam edebilmesi için üreticilere fırsat verilmesini sağlayacağı kanaatindeyiz" denildi.

Açıklamada, şeker fiyatlarına yapılan zammın mevcut market satış fiyatlarına yansımayacağı düşüncesinde oldukları belirtildi.