Emeklilerden promosyon isyanı! Bankalar kapıları kapattı

Emeklilerden promosyon isyanı! Bankalar kapıları kapattı
Güncelleme:

Milyonlarca emeklinin maaşını taşıması karşılığında emeklilere promosyon yarışına giren bankaların bazı emeklilere promosyon vermemesi önce Kamu Denetçiliği Kurumu'na oradan da SGK'ya taşındı...

Emekliler bir kez daha aklında 'Hangi bankanın promosyonu daha iyi?' sorusuyla bankaları yoklamaya başladı. İcra takibindeki emekliler ile bankalar arasında yaşanan promosyon krizi nedeniyle ise KDK'ya şikayet yağdı.

3 YILLIK SÖZ, BANKA PROMOSYONUNU SAĞLIYOR

3 yıl boyunca maaşını aynı bankadan alma sözü veren emekliye promosyon veriliyor. Emekli isterse fark ödeyerek bankasını değiştirebiliyor.

İcra takibinde olması nedeniyle bankadan promosyon alamayan emeklilerin mağduriyetlerinin sayısı her geçen gün artıyor. atv'de yer alan habere göre; şikayetleri değerlendiren KDK, icra takibindeki emekliye promosyon vermeyen bankalardan savunma istedi. Pek çok banka icra takibindeki emekliye promosyon yatırılmamasında kanuna aykırı bir yön bulunmadığını savundu.

KDK nihai kararında sosyal devlet ilkesi açısından tüm emeklilere promosyon verilmesi gerektiğine dikkat çekti. SGK'ya bankalarla yapılacak yeni protokolde yeni düzenlemenin yapılması tavsiyesinde bulundu.