Kilosu 4 bin TL'yi geçti

Kilosu 4 bin TL'yi geçti
Güncelleme:

Çaykur bu yıl çay sezonunda 475 kilogram beyaz çay aldı. Beyaz çayın 1 kilogramı 4 bin TL'yi geçti.

Çaykur bu yıl yaş çay sezonunda 475 kilogram beyaz çay aldı. 1 kg beyaz çay 4-6 kilogram ‘tomurcuk’ olarak bilinen çayın üst filizlerinden elde ediliyor Kilogram fiyatı 4 bin TL'nin üzerinde olan beyaz çay ÇAYKUR tarafından 20 gramlık kavanozlarda 80 TL'den satılıyor.

Yaş çay tarımında 2. sürgün sürerken ÇAYKUR'un bu sezon bugüne kadar müstahsillerinden 475 kilogram beyaz çay aldığı belirtildi.

25 Nisan 2018 tarihinde başlayan yaş çay alımları 2. sürgünle devam ediyor. 2. sürgünde de çaylığa giren çay müstahsilleri çaylarını toplamayı sürdürürken, beyaz çay olarak bilinen ve kilosu üreticiden 500 liradan ÇAYKUR tarafından alınan çay tomurcuğunu ise üreticiler çay sezonu başlamadan önce tarlalarına erkenden girerek topluyor.

Kilosu 4 bin TL'yi geçti - Resim : 1
1. sürgün ve 2. sürgünün başı olmak bugüne kadar toplam 475 kilogram beyaz çay ÇAYKUR tarafından müstahsilden alınırken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 5 yıldır üreticiler tarafından beyaz çay toplanıyor. ÇAYKUR tarafından başlatılan uygulamayla ‘tomurcuk’ olarak bilinen çayın üst filizleri, üreticiler tarafından elle toplanıyor. 1 kg beyaz çay 4-6 kilogram ‘tomurcuk’ olarak bilinen çayın üst filizlerinden elde ediliyor. Geçtiğimiz yıl ise müstahsillerden 834 kilogram beyaz çay alınmıştı.

AA