Kripto paralar için kritik uyarı

Kripto paralar için kritik uyarı
Güncelleme:

IMF kripto paraların küresel çapta düzenlenmesi gerektiğini işaret etti. Kuruluş yasa koyucuların kripto paraların risklerini kontrol etmekte zorlandığını vurguladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para düzenlemelerinin kapsamlı şekilde ele alınmasını gerektiren yeni bir blog yazısı yayımladı. IMF, dünya üzerindeki yasa koyucuların henüz düzenlenmemiş kripto sektöründen kaynaklı riskleri takip etmekte zorlandığını düşünüyor. Bu konudaki iddiasını bir adım daha öteye götüren kurum yetkilileri, finansal istikrar için risk oluşturan bu durumun bazı gelişmekte olan ülkelerde sistematik risklere dönüşebilme ihtimali üzerinde duruyor.

IMF Para ve Sermaye Piyasaları Dairesi Başkanı Tobias Adrian ile Para ve Sermaye Piyasaları Dairesi Başkan Yardımcıları Dong He ve Aditya Narain tarafından paylaşılan yazıda kripto para piyasalarının Omicron varyantına yönelik tepkilerinin piyasada hızlı sermaye akışlarına neden olduğu ve bunun düzenleyici önlemler eksikliğinde ülke piyasalarını istikrarsızlaştırıcı bir etkiye yol açabileceği belirtildi.