Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 12.932
Altın 7.130
Dolar 44,18
Euro 50,77
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
SON DAKİKA
ORHAN GENCEBAY APAR TOPAR HASTANEYE KALDIRILDI İDDİASI SONRASI EŞİ İSYAN ETTİ
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Türkiye'nin ilk uydu kenti projesi tamamlandı! Havadan böyle görüntülendi

Türkiye'nin ilk uydu kenti projesi tamamlandı! Havadan böyle görüntülendi

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'ın Kumlu ilçesinde inşa edilen Türkiye'nin ilk kırsal uydu kenti tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 777 köy evinden oluşan uydu kentinden görüntüler paylaştı.

16 Mart 2026  Saat: 12:55 Kaynak: DHA Güncelleme: 16 Mart 2026 12:55
Türkiye'nin ilk uydu kenti projesi tamamlandı! Havadan böyle görüntülendi - Resim: 1

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından yaraların sarıldığı Hatay’da, Türkiye'nin ilk kırsal uydu kenti projesi tamamlanarak 777 köy evi hak sahiplerine teslim edildi. 

1 / 5
Türkiye'nin ilk uydu kenti projesi tamamlandı! Havadan böyle görüntülendi - Resim: 2

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Hatay'ın Kumlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Türkiye'nin ilk kırsal uydu kentini kurdu. Kumlu, Reyhanlı ve Antakya ilçelerindeki 21 mahallede yaşayan vatandaşlar için 656'sı betonarme, 121'i hafif çelik yapı olmak üzere 777 köy evi inşa edildi.

2 / 5
Türkiye'nin ilk uydu kenti projesi tamamlandı! Havadan böyle görüntülendi - Resim: 3

Bakan Kurum: "Hatay'ın her bir köşesine ektiğimiz umut yeşerdi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede inşa edilen evlerin görüntülerini sanal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, evine kavuşan Mehmet Alkışar'ın 'Şimdi bundan daha mutlu olunur mu?' sözlerini alıntılayarak, "Hatay'ın her bir köşesine ektiğimiz umut yeşerdi, büyüdü, bütün yuvalarımızı sardı. Kumlu köy evlerimiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum'un paylaştığı görüntülerde yer alan ev sahibi Mehmet Alkışar, evlerinin çok büyük olduğundan bahsederek, "Bak mutfak hariç toplam 4 oda var. 4 artı 1 yani. Beklediğimden daha geniş oldu. Depreme dayanıklı yapıldı. Kullanılan demirin haddi hesabı yok. Mutluyuz, şimdi bundan daha mutlu olunur mu? Devlet evini vermiş sana" diye konuştu.

3 / 5
Türkiye'nin ilk uydu kenti projesi tamamlandı! Havadan böyle görüntülendi - Resim: 4

"Burada kocaman bir şehir oluşturdular"

Görüntülerde yer alan Necla Düşmez ise evlerinin hayal ettiklerinden daha güzel olduğunu belirterek, "Bir senede bitirdiler. Bayağı emek vermişler evlere. Kocaman bir şehir oluşturdular burada. Boş yer kalmadı, her yeri köy evi yaptılar. Evler sağlam. Deprem korkumuz var ama devlet o kadar sağlam yapmış ki artık sıkıntımız yok" dedi.

Ev sahibi Firdevs Çınar ise, "Bize kilitleri verdiler, açtık. Öyle bir sevindik. Çok güzel yapmışlar. Gece kalkıyorum, yürüyorum, bakıyorum evlere. Ne yalan söyleyeyim; bu evin benim olduğuna hala inanamıyorum. Turp, maydanoz, tere her şeyi ektik. Gelen hayret ediyor evlere. 'Helal olsun hükümetimize, keşke bize de böyle bir yer nasip olsa' diyorlar. Kocaman bir şehir kurmuşlar" ifadelerini kullandı.

"Deprem korkusunu bu evde yaşamıyorum"

Firdevs Çınar'ın eşi Mehmet Çınar da artık deprem korkusu yaşamadıklarını vurgulayarak, "Deprem korkusunu bu evde yaşamıyorum. Gözümüzle gördük çok demir kullandılar; evler sağlam. Şu yollara bak. Allah'a binlerce şükür. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" dedi. (DHA)

4 / 5
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2026 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.