29 polisten 27′si gözaltında…

29 polisten 27′si gözaltında…

Haklarında yakalama kararı bulunan Nazmi Ardıç ile Ahmet Kalender ve 1 polis gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin eski polisleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında aranan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Emniyet’e yaklaşık 500 metre uzaklıktaki bir otelin önünde gözaltına alındı.

Aralarında Emniyet Müdürü ve Müdür Yardımcılarının da bulunduğu Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin 29 eski elemanı hakkında dün yakalama ve gözaltına alma kararı verilmişti.

Operasyonlar kapsamında, şu ana kadar, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu 27 şüpheli yakalanıp gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheli polislerin ifadeleri, savcı Okan Özsoy tarafından, öğle saatlerinden itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alınmaya başlandı.

NAZMİ ARDIÇ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin eski polisleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Şube Müdürü Nazmi Ardıç, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

Sivil bir polis aracıyla Eyüp Devlet Hastanesi’ne getirilen Ardıç, işlemleri tamamlanıp tekrar polis aracına bindirileceği sırada, kendisini görüntüleyen gazetecilere, ‘Vatan sağolsun’ diye seslendi.

Bir gazetecinin, “Neden kaçtınız, niçin teslim olmadınız?” sorusuna ise Nazmi Ardıç, “Kaçmadım, derneğin açılışı için bekledim” karşılığını verdi.
Ardıç, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınan Ahmet Kalender ile polis memurunun da doktor kontrollerinin yapılarak, ifadeleri alınmak üzere emniyete getirildikleri öğrenildi.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 29 kişiden 27′sinin gözaltına alındığı, başkomiser Ali Kavlak ve komiser Metin Güneş’in ise arandığı kaydedildi.