Erkek çocuğa taciz zanlısı cezaevinde bıçaklandı

Erkek çocuğa taciz zanlısı cezaevinde bıçaklandı

Bingöl’de erkek çocuğa istismar şüphelisi, cezaevinde bıçaklı ve jiletli saldırıya uğradı.

Bingöl'de şu anda 16 yaşında olan erkek lise öğrencisi E.E.'ye 13 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen mahalle esnafından 7 kişi gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan 7 şüpheliden 4'ü savcılıkta, 2'si nöbetçi mahkemede serbest bırakılırken, biri tutuklandı. Tutuklanan G.Ç., cezaevinde konulduğu koğuşta diğer mahkumların bıçak ve jiletli saldırısına uğrayarak ağır yaralandı ve gece yarısı hastaneye kaldırıldı.

Mide ve bağırsak şikayetleri nedeniyle Bingöl Devlet Hastanesi'ne başvuran lise 10'uncu sınıf öğrencisi E.E.'nin muayenesinde, defalarca cinsel istismara uğradağı ortaya çıktı. E.E.'yi muyane eden doktorun hastane polisine haber vermesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında E.E.'nin yaşadığı mahallede esnaflık yapan ve yaşları 40 ile 60 arasında değişen 7 kişi gözaltına alındı. 7 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından Bingöl Adliyesi'ne sevk edildi.

BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılıkta ifade veren şüphelilerden 4'ü burada serbest bırakılırken, 3 şüpheli tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si "mağdur E.E.'nin rızası olduğu" gerekçesiyle serbest bırakılırken, G.Ç. "küçük yaştaki erkek çocuğuna nitelikli cinsel istismarda bulunmak" suçundan tutuklandı.

KOĞUŞTAKİLER BIÇAK VE JİLETLE AĞIR YARALADI

Şüpheli G.Ç.'nin, cezaevinde konulduğu koğuşta diğer tutuklu ve hükümlülerin bıçaklı ve jiletli saldırısına uğradığı, ağır yaralı olarak gece yarısı Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Hastanede mahkum koğuşunda tedavi altına alınan G.Ç.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Sanık G.Ç.'nin evli ve 2 çocuk babası olduğu ve mağdur E.E. ile aynı mahallede yaşadığı kaydedildi.

ANNESİ TANDIRA DÜŞÜP ÖLMÜŞ, ABLASI İNTİHAR ETMİŞ

Cinsel istismar mağduru E.E. de rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. Mağdur E.E.'nin annesinin 3 yıl önce ekmek pişirirken dengesini kaybederek düştüğü tandır içerisinde yanarak öldüğü, ablasının da annesinin ölümünden 1 yıl sonra intihar ettiği belirtildi. E.E.'nin babasının ise böbrek hastası olduğu kaydedildi.

BİNGÖL VALİLİĞİ: İSTİSMAR MAĞDURU ÇOCUK KORUMA ALTINDA

Erkek çocuğu E.E.'nin cinsel istismarı ile internet sitelerinde haberin yayınlanmasından sonra Bingöl Valiliği, konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Konu ile ilgili 3 kişinin tutuklandığı belirtilen valilik açıklamasında, cinsel istismar mağduru E.E.'nin de koruma altına alındığı belirtilerek; şöylea denildi:

"23.03.2016 günü saat 21.00 sıralarında ailesi ile birlikte çocuk Şube Müdürlüğü'ne kendisinin darp edildiği iddiası ile müracaatta bulunan E.E. (16)'nın avukat ve sosyal çalışması refaketinde alınan ifadesinde olayın başka boyutları olacağı ihtimali ortaya çıkmış ve tekrar mağdur olarak alınan geniş çaplı ifadesinde; "2013 yılından itibaren K., G., V-B, B-S ve C-B isimli şahısların cinsel istismarına maruz kaldığını, B-S isimli şahsın da kendisini darp ettiğini" beyan etmiştir. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda ilimiz Sevgi Evleri'ne teslim edilerek koruma altına alınan olay mağduru çocuk ve ailesiyle ilgili rehabilitasyon ve destek çalışmaları da eş zamanlı olarak başlatılmıştır. Menfur olayla ilgili yapılan çalışmalarda şüphelilerin açık kimlikleri ve adresleri tespit edilmiş, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda 25.03.2016 günü saat 11.00 sıralarında olayın şüphelileri V.B, G.Ç, K.B ve C.B isimli şahıslar yakalanmış, şüphelilerin alınan ifadelerinde K.B haricinde diğer şüpheliler suçlamaları kabul etmemişlerdir. Hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte şüpheliler V.B, G.Ç, K.B ve C.B. 25.03 2016 günü adli mercilere sevkedilmiş, V.B savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakılmış, G.Ç, C.B, K.B isimli şüpheliler ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmiştir. Aynı olayda şüpheli olan B.S isimli şahıs ise 26.03.2016 tarihinde yakalanmış olup, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadesinden sonra salıverilmiştir. ilimizde yaşanan bu menfur olayla ilgili mağdurun kişilik haklarının korunması, suçluların da en ağır şekilde cezalandırılmasına yönelik çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir."