İlçe yöneticilerine darbe

İlçe yöneticilerine darbe

Şırnak'ta yapılan operasyonlarda sadece PKK'lılar değil, ilçe yöneticileri de darbe aldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının yanı sıra örgütün sözde ilçe yöneticileri de büyük darbe aldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın ilçe yapılanmasının da ağır darbe aldığı belirtiliyor. Büyük kısmı teröristlerden temizlenen ilçenin sadece az sayıda mahallesinde çatışmaların sürdüğü belirtiliyor. 
 
Operasyonda sıkışan örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde Cizre sorumlularınınKandil'den gelen telsiz çağrılarına yanıt vermediği iddia edildi. Bu durumun, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi veya ilçeden kaçmaları nedeniyle yaşanmış olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.
 
Bir teröristin yakalandığı, terör örgütünün YDG-H yerine kurduğu YPS'nin sözde Cizre sorumlusu R.Y.'nin ise çatışmada etkisiz hale getirildiği iddiası var. "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini S.H.K.'nın ise ilçeden çıkmaya çalışırken yakalandığı iddialara arasında. Güvenlik güçlerinin Nur Mahallesi'ndeki operasyonunda, terör örgütü PKK mensuplarının sözde mahkeme olarak kullandığı bir bina ortaya çıkarıldı. Bina içerisinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, örgütün sözde bayrak ve flamaları bulundu. Mahkeme gibi düzenlenmiş evde, bir bölümü yanmış çok sayıda tutanak ele geçirildi.
 
Öte yandan bugün Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde devam eden operasyonda 2, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ise 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada iki ilde yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 579 olduğu kaydedildi.