İstanbul'da IŞİD ve DHKP-C'ye operasyon

İstanbul'da IŞİD ve DHKP-C'ye operasyon

İstanbul'da terör örgütü IŞİD ve DHKP-C'ye eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  Şubesi ekipleri, Sarıyer veAtaşehir başta olmak üzere çok sayıda ilçede önceden  belirledikleri adreslerde özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin desteğiyle  arama yaptı. Ekiplere polis helikopteri de havadan destek verdi. 

istanbul-da-teror-operasyonu-2-7788933_3892_m.jpg
 
BİR KADINLA YARALANDI
 
Baskın sırasında çatışmaya girdiği iddia edilen bir kadın ise yaralanarak Okmeydanı eğitim ve  Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

istanbul-da-teror-operasyonu-2-7788933_3761_m.jpg
 
Bu arada, kadının yaralanmasına tepki gösteren Fatih Sultan Mehmet  Mahallesi sakinleri ile polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Çevik kuvvet  ekipleri, mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı. Arbedeyi görüntülemeye çalışan AA kameramanı da mahalle sakinlerince  darbedildi, ekipmanlarına zarar verildi. Operasyon devam ediyor.

istanbul-da-teror-operasyonu-2-7788933_664_m.jpg

IŞİD'E OPERASYON: 50 GÖZALTI

İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik eş zamanlı operasyonda, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gidecekleri belirlenen yabancı uyruklu yaklaşık 50 şüpheli gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli teknik ve fiziki takip sonucu, kısa süre önce yurt dışından gelen çok sayıda yabancı uyruklu kişinin Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gideceklerini belirledi.

Pendik'te tespit edilen 17 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, yabancı uyruklu yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyonun devam ettiği ve baskın yapılan adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi.