Karısını katledip, intihar süsü vermiş! İtiraf edip, intihar etti

Karısını katledip, intihar süsü vermiş! İtiraf edip, intihar etti
Güncelleme:

Eskişehir'de 2 çocuk annesi eşini öldürüp, cinayet süsü veren zanlı, cinayeti tutuklu bulunduğu cezaevinde avukatına itiraf edip, intihar etti.

Eskişehir’de 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Beyhan B., evinin altındaki bodrum katında asılı vaziyette ölü bulundu. Soruşturma kapsamında tutuklanan eşi Ercan B. cezaevine konuldu. Tutuklu eş Ercan B., cezaevindeyken avukatına eşini kendisinin öldürdüğünü itiraf ederek intihar etti.

Olay, Tepebaşı ilçesine bağlı Kozlubel Mahallesi’nde 26 Ağustos 2020’de gerçekleşti. 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Beyhan B., eşi ve oğlu tarafından evinin kilerinde asılı vaziyette ölü bulundu. Olay yerinde bulunan ve ‘Ben ölmek istiyorum. Bu yükle daha fazla yaşamak istemiyorum. Ölümümden kimse sorumlu değildir’ yazan intihar notundaki el yazısı, evde bulunan pasta tarifi yazılı defterle karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucunda nottaki el yazısının Beyhan B.’e ait olduğu tespit edildi. İntihar notunda eşi Ercan B. (47) ve oğlu Caner B.’in (21) parmak izlerine de rastlandı.

 

İNTİHAR NOTUNDA PARMAK İZİ

İlk belirlemelere göre intihar olarak değerlendirilen olayla ilgili, cinayet şüphesi üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Notta parmak izlerinin bulunması ve olay günü jandarmaya verdiği ifadelerdeki çelişki üzerine, koca Ercan B. ve oğlu Caner B. soruşturmaya şüpheli olarak dahil edildi.

 “İNŞALLAH AÇIK VERECEK BİR ŞEY KONUŞMAMIŞIMDIR”

Soruşturma kapsamında baba Ercan B. ve oğlu Caner B.’in telefon görüşmeleri Eskişehir 2. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla takibe alındı. Ercan B.’in 15 Mart 2021 tarihinde arkadaşı ve akrabaları ile yaptığı telefon görüşmelerinde, eşini öldürdüğü ile ilgili imalarda bulunduğu kaydedildi. Ercan B.’in yeğeni ile olan telefon görüşmesinde, “İnşallah açık verecek bir şey konuşmamışımdır. Böyle şüpheleri üzerime çekecek bayağı şey yaptım ama” ifadelerini kullandığı tespit edildi.

“KANIT YOK”

Ercan B.’in çocukluk arkadaşı H.Y. ile yaptığı telefon görüşmesinde, H.Y.’nin “Kendine güveniyorsun abi, temiz iş yapmışsın yani” demesi üzerine Ercan B.’in “Kanıt yok” ifadeleri dinlemeye takıldı.

 ‘EŞİ KASTEN ÖLDÜRMEK’ SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Telefon görüşmesi kayıtlarının yanı sıra Beyhan B.’in eşarp ve elbisesi üzerinde Ercan ve Caner B.’in karışım halinde DNA örneklerine rastlanmasının üzerine yeniden gözaltına alınan Ercan B., ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Olayın şüphelileri Ercan B. ve Caner B. hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, tutuklu yargılanan Ercan B. hakkında ‘eşi kasten öldürmek’ ve tutuksuz yargılanan Caner B. hakkında ‘üstsoydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

 DURUŞMADAN ÖNCE CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanık Caner B., aile yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti olaya ilişkin tanık beyanlarını dinledi. Davanın duruşmasından önce sanık Ercan B.’in geçen Eylül ayında tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiği öğrenildi.

İNTİHAR ETMEDEN İTİRAF ETTİ

Tanık olarak da davada yer alan Ercan B.’in avukatı M.N.E. beyanında, “Ercan B. benim dava dolayısıyla müvekkilimdi. İntihar etmeden önce kendisiyle yaptığım görüşmede Beyhan B.’i kendisinin öldürdüğünü Caner B.’in bu olaya dahil olmadığını söyledi. Öldürme sebebi olarak da maktul Beyhan B.’in kendisini bir başkasıyla aldattığı için yaptığını söyledi. Bana olayı samimi itiraf etmesi halinde neticenin ne olacağını sordu. Ben de kendisine haksız tahrik indiriminden ve iyi hal indiriminden faydalanacağını söyledim” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, iddia makamının mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA