Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vergi affı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vergi affı açıklaması
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi affı için çalışma yapıldığı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Ekonomi yönetiminin yeni bir vergi affı hazırlığı yaptığı iddiası gündem oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, "Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak kamuoyunda vergi affı olarak da adlandırılan yapılandırma kanunu içerikli herhangi bir düzenlemeye yönelik çalışmamız bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı meslek mensuplarınca sosyal medya platformlarında vergi affı çalışmalarının yapıldığı, yakın zaman içinde kamuoyuna açıklanacağı yönünde gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak kamuoyunda vergi affı olarak da adlandırılan yapılandırma kanunu içerikli herhangi bir düzenlemeye yönelik çalışmamız bulunmamaktadır. Söz konusu paylaşımlar tamamen asılsız ve mükelleflerimizi yanıltmaya yönelik bir nitelik taşımaktadır.

Nitekim konu ile ilgili olarak 17 Nisan 2025 tarihinde Bakanlığımız internet sitesinde de bu yönde bir çalışma olmadığı, vatandaşlarımızın yalnızca Bakanlığımızın resmi kanallarından yapılan açıklamalara itibar etmeleri gerektiği hususu önemle hatırlatılmıştır. Mükelleflerimizin, vergi ve benzeri yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesini engelleyici nitelikteki bu tür gerçek dışı paylaşımları dikkate almamaları gerekmektedir" denildi.

 

text-ad
Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi!
Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu