Nusaybin harabeye döndü !

Nusaybin harabeye döndü !

Mardin'in Nusaybin ilçesi sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından böyle görüntülendi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı dün kaldırıldıktan sonra, çatışma izleri, ev ve iş yerlerinde oluşan hasarlar ortaya çıktı.

Nusaybin İlçesi'ndeki Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde, açılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 29 Kasım günü saat 21.00'den 3 Aralık günü saat 22.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı uygulandı. Yasağın dün gece kaldırılmasının ardından bugün, 4 mahalledeki operasyon sırasında çıkan çatışmalar sırasında ev ve işyerlerinde oluşan hasar ortaya çıktı.

Teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak ettirilmesi sırasında hasar gören içme suyu şebekesinden akan sular, kimsenin olmadığı bir çok evin sular altında kalmasına yolaçtı. Bir çok ev çatışma sırasında atılan kurşun ve roketatar mermilerinin isabet etmesi sonucu hasar gördüğü gözlendi.

Abdulkadirpaşa Mahallesi Dilek Sokak üzerinde bulunan evinin silahla tarandığını belirten Nayıf Bilgiç, "Mahallede yasak uygulanmaya başlandığında ailece evi terk etmek zorunda kaldık. Yasak kalktı evimize geri geldik, ev silahlarla taranmış. Allah'a şükür biz evde değildik, yoksa biz de ölürdük" dedi.

Yasak sonrası vatandaşlar seyyar manav ve pazarlara akın ederek, sebze, meyve ve gıda ihtiyacını karşılamaya başladı. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı mahalle girişlerinde güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla beklediği görüldü.

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin

[PAGE]

Nusaybin